Les Flâneries Gourmandes
Bij het binnenkomen viel me onmiddellijk de extreme neutraliteit van het interieur op: de kleuren beige en wit werden gecombineerd met orchideeën en bijpassende
kunstwerkjes. In Les Flâneries Gourmandes eet je 'au tableau' en de obers komen zorgvuldig de namen opdreunen van voorgerechten en hoofdschotels, namen die zo lang zijn dat ze op zichzelf heel dit artikel hadden kunnen vullen. Ik zou ongetwijfeld geen hekel aan deze plek hebben gekregen als ik niet die geanimeerde discussie had gehad met de sommelier die me ter verantwoording riep toen ik bekendmaakte dat ik geen wijn zou drinken... Dit gezegd zijnde, mijn vijfgangenmenu (€50) was er een dat uitblonk in vindingrijkheid.
Bepaalde schotels kwamen niet al hun beloftes na, zoals de specialiteit van het huis: 'zachtgekookt scharrelei, coulis van witte asperges, brunoise van ham, cébettes (jonge uien) en espuma van ham', een bereiding met een nogal banale smaak maar niettemin een verbazingwekkend knutselwerkje... Andere
schotels verrasten door hun durf, zoals de 'bavarois van zachte ui, gelei van garnalen met yuzu en espuma van zee-egel', nu eens zacht, dan weer pittig, en een ingenieuze mengeling van texturen. De 'gebraden lendenbiefstuk van lam met auberginekroketjes, gebakken venkel, tomatenchutney en jus van olijfolie', een mooi stuk perfect gebakken vlees, stelde ons ook niet teleur. Alleen was het verschil tussen de grootse naamgeving, de stijfheid van de bediening en de kwaliteit van de bereidingen op onze borden te groot om niet op mijn honger te blijven zitten.
Tel 02 537 32 20
flaneriesgourmandes@hotmail.com
Open van dinsdag tot en met zaterdag. Gesloten op zaterdagmiddag.
Lees meer over: Sint-Gillis
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.