L'Estaminet
Al is het interieur van het estaminet daar al sinds 1958. Toen werd het in zijn geheel gedemonteerd en overgebracht van café 't Jagertje in Jette, dat moest wijken voor Expo 58, naar de zadelmakerij. Van de authentieke inboedel - fraaie lambriseringen, mooie wandkasten, een antiek toogmeubel en een stoof - werd echter haast nooit gebruikgemaakt. Tot Eric Paterek op het lumineuze idee kwam om de plek te valoriseren.
Op de kaart staan voortreffelijke wraps, quiches, salades en soep - allemaal gerechten die Paterek vlak voor openingstijd in de keuken in de kelder van het kasteel klaarmaakt. Je kiest ze aan de toonbank bij de ingang, waarna je plaats neemt aan één van de acht tafeltjes die de kleine ruimte kan bevatten. Het menu varieert naargelang het seizoen. Er kan een trappist, een frisdrank of een koffie bij. De pils heet toepasselijk L'Estaminet, een voortreffelijk biertje van de Palmbrouwerij. De prijzen zijn bovendien schandalig laag. Als het goed weer wordt, komt er nog een klein terrasje bij. Een bezoek aan dit geheim plekje laat zich natuurlijk perfect combineren met een bezoek aan het Huis der Kunsten.
waar: Haachtsesteenweg 147
open: ma > vr 12.00-15.00
Lees meer over: Schaarbeek
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.