Midi Station kleiner en goedkoper
Midi Station ging begin september op de fles, na een mislukt avontuur onder leiding van Antoine Pinto. Eigenaar Eurostation wilde de deuren zo snel mogelijk weer open. Het dochterbedrijf van de NMBS Holding heeft daarom zelf een nv opgericht om Midi Station te runnen.
"We pakken het aan zoals een echt bedrijf met een budget, kostenbesparing en een audit," zegt Thierry De Limburg van Eurostation. "Een restaurant runnen is nieuw voor ons, en dus hebben we de beste mensen aangenomen."
Eén van de redenen voor het faillissement was de zware personeelslast. "We gaan van start met dertig man personeel maar we zullen meer mensen aanwerven zodra dat nodig is. Meneer Pinto was met meer dan honderd personeelsleden gestart."
Pinto, ook de man achter La Quincaillerie en Belga Queen, zag het groot: hij wilde tot vierhondered couverts bedienen. De nieuwe ploeg pakt het wat bescheidener aan. "We werken met zeven à acht mensen in de keuken," zegt De Limburg. "Die zeggen dat ze vierhonderd klanten aankunnen maar we starten voorzichtig en mikken op honderd couverts."
Er is ook een nieuwe, vereenvoudigde kaart aan meer democratische prijzen. Het opvallende interieur is wel hetzelfde gebleven.
Lees meer over: Brussel-Stad
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.