| Minister-president Rudi Vervoort (PS)

Als voor de heraanleg van de Handelskaai Gewestelijke subsidies gebruikt zijn, dan moeten die terugbetaald worden, of moet de promenade in zijn oorspronkelijke staat hersteld worden. Dat zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), in reactie op de Stad Brussel die besliste een doorsteek op de promenade te maken.

De stad Brussel besliste om een doorsteek op de promenade van de Handelskaai ter hoogte van de Hooikaai te realiseren. Dat zorgde voor heel wat protest bij de omwonenden die affiches ophingen met de vermelding 'Doodskaai', omdat de doorsteek volgens hen gevaarlijk is voor fietsers en voetgangers.

Minister-president Vervoort verklaarde vrijdag op vraag van Brussels parlementslid Jef Van Damme (SP.A) dat het Gewest niet op de hoogte gesteld werd van de aanpassing. Nochtans voorziet de wetgeving dat heraangelegde pleinen met subsidies in het kader van wijkcontracten gedurende 15 jaar niet aangepast kunnen worden.

"We moeten nagaan of de promenade van de Handelskaai met subsidies is aangelegd," zei Vervoort. "Is dat het geval, moet het plein in de oorspronkelijke staat worden hersteld of dienen de subsidies te worden terugbetaald."

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) liet eerder al verstaan dat de doorsteek onwettig is, maar de stad verving de voorlopige inrichting met betonblokken reeds door paaltjes

Doodskaai_Overpoort_Handelskaai

| De doodskaai, tussen Oeverpoort en Handelskaai.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni