Eén organisatie voor ondersteuning niet-klassieke muziek

JC
© BRUZZ
22/01/2019

Alle ondersteuning voor niet-klassieke muziek in Vlaanderen en Brussel wordt binnenkort door één organisatie geregeld. Die groeit voort uit het huidige Poppunt en neemt daarmee een deel van de werking van Kunstenpunt over.

Tot nu waren zowel Poppunt als Kunstenpunt bevoegd voor de ondersteuning van niet-klassieke muzikanten. Poppunt was daarbij het aanspreekpunt voor beginnende en semi-professionele bands. Professionele bands en hun entourage konden bij Kunstenpunt terecht.

Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) wil nu dat er één organisatie bevoegd wordt voor alle niet-klassieke muziekwerking in Vlaanderen en Brussel. Poppunt wordt verder uitgebouwd en neemt de niet-klassieke werking van Kunstenpunt daarbij over. Kunstenpunt blijft wel bevoegd voor de klassieke muziek, podiumkunsten en beeldende kunsten.

Beter aansluiten bij de realiteit

Volgens Minister Gatz is de nieuwe werkwijze een logische stap: "We geloven sterk dat één organisatie voor niet-klassieke muziek die bruggen slaat tussen genres, en tussen liefhebbers en professionelen beter aansluit bij de realiteit," zegt hij daarover. Ook Luc Nowé en Ann Overbergh, die respectievelijk Poppunt en Kunstenpunt leiden, zien de voordelen van een overkoepelende werking in.

De eerste stappen voor het opstarten van de nieuwe organisatie zijn nu gezet. In het najaar zou die nieuwe werking ook effectief van start moeten gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Muziek , Cultuurnieuws , Kunstenpunt , Poppunt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni