De Nederlandstalige gemeenteschool Anneessens-Funck staat in het schooljaar 2020-2021 onder het toezicht van een crisismanager. Die komt er na een vertrouwensbreuk tussen het personeel en de directie. Dat meldt Brussels schepen voor Nederlandstalig Onderwijs Ans Persoons (one.brussels) maandag op de gemeenteraad van Brussel-stad.
Instituut Anneessens-Funck onder toezicht van crisismanager
De crisismanager komt er na een psychosociale risicoanalyse waaruit blijkt dat er een vertrouwensbreuk is tussen de directie en het personeel van het Instituut Anneessens-Funck. De inspanning die eerder geleverd werd om dat vertrouwen te herstellen bleek niet voldoende. Op vraag van en op goedkeuring van de vakbonden is er beslist om verdere stappen te nemen.
De crisismanager zal dagelijks op het terrein zijn om te communiceren met leerkrachten en directie in de hoop het vertrouwen te herstellen. "Het gaat om een opdracht van één jaar, maar we hopen al sneller resultaat te boeken. Het is een belangrijke school voor ons. Het is een school waar de leerlingen alle aandacht van de leerkrachten verdienen en zo kunnen die zich volledig op de studenten richten", stelt schepen Persoons.
In het instituut Anneessens-Funck zijn er TSO- en BSO-opleidingen en een Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers (OKAN). De crisismanager wordt betaald binnen de barema's die aan het gesubsidieerd onderwijzend personeel door de Vlaamse Gemeenschap worden uitgekeerd, maar omwille van het werk dat de schooluren overstijgt, komt daar een extra bijdrage van de stad Brussel bij. Die moest goedgekeurd worden op de Brusselse gemeenteraad.
Lees meer over: Brussel-Stad , Onderwijs , Politiek , Anneessens-Funck , Ans Persoons
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.