Or espressobar, van de boon tot het kopje
Begin deze week openden Katrien Pauwels en haar man hun eerste Brusselse koffiebar, Or, in de Ortsstraat in hartje Brussel. Het koppel heeft een eigen branderij in Westrem, een winkel in Aalst en een bar in Gent, maar Brussel is onbekend terrein.
"Toch weten we zeker dat hier potentieel is. Koffie is in België nog niet zo hip als in het buitenland," zegt Pauwels. "Meestal heb je hier weinig keuze. Met onze koffiebar brengen we daar verandering is."
Word barista
De bar werkt enkel met single blends; elk kopje bevat koffie van slechts een soort boon. "We gaan die zelf bij de bron halen. Recent zaten we nog in Honduras en in Ethiopië. En elke koffie zetten we op de manier waarop hij het beste smaakt," vertelt Pauwels. "Sommige soorten smaken enkel als espresso, andere lenen zich meer tot filters."
Daarnaast wil Or ook barista's (koffiebarmannen) opleiden en koffie leveren aan andere horecazaken. "Iedereen kan hier binnenlopen en een kopje proeven. We maken er geen geheim van waar de koffie vandaan komt en hoe we hem zetten. We willen zo'n beetje het koffiekenniscentrum van Brussel worden."
Lees meer over: Brussel-Stad
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.