Parc Avenue
Godin verdiende zijn sporen onder meer al in gastronomische walhalla's als het Parijse Ritz en bij de gerenommeerde patissier Lenôtre. Ook enkele omwegen via Spanje en Marokko hebben duidelijk hun sporen nagelaten in de erg aantrekkelijke menukaart van het restaurant. We kregen bij het aperitief enkele schilfertjes van een van de heerlijke Spaanse bellota-hammen die er achter de toog hangen, en een portie dikke groene olijven met amandelnoot.
De prijzen op de kaart zijn niet goedkoop, maar wie een menuformule kiest met drie gangen betaalt 'slechts' 55 euro, wat een erg mooie prijs is voor wat men op zijn bord krijgt. Bovendien werkt Godin duidelijk met zeer verfijnde topproducten. Erg 'pure' bereidingen die het product in zijn eer laten, maar die wel zeer intrigerend zijn door verrassende accenten.
We genoten met volle teugen van een tartaar van langoustine met verse olijfolie en haringkaviaar, op smaak gebracht met enkele verrassende Japanse kruidige blaadjes, gevolgd door een mooie portie gebakken sint-jakobsschelpen met vergeten groentjes en een infusie van kruiden en romanesco die apart werd geserveerd in een sierlijk glazen kannetje. Ook de wijnkaart is erg verfrissend, met behalve Franse ook Duitse, Portugese, Italiaanse, Chileense en zelfs Oostenrijkse cru's.
Opmerkelijk is de wijnprijzenpolitiek van het huis: Godin gaat er prat op zijn wijnen aan te bieden aan inkoopprijs plus btw, zodat zelfs de grote etiketten tegen 25 euro voor iedereen toegankelijk zijn. Wij gunnen deze visionaire chef alvast een vlammende start en hopen dat we er zelf nog lang en gelukkig mogen gaan dineren!
waar: Oudergemselaan 50
open: Ma > vr 12 > 14.30 & wo > za 19 > 22.00
Lees meer over: Etterbeek
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.