Parijs lanceert gastronomiebeurs op Heizel

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
15/11/2010
Uit de zesmaandelijkse beurs Salon Saveurs des Plaisirs Gourmands in Parijs is een nieuwe beurs voor ‘Europese gastronomie’ ontstaan: Gourmets & Vins.

In één maand tijd reist de beurs van Saint-Malo naar Brussel en Lyon. In Brussels Expo strijkt ze neer van 26 tot en met 28 november.

Het nieuwe culinaire walhalla gaat in hoofdzaak de haut de gamme -gastronomie promoten. De beurs is er gekomen op vraag van Franse producenten die naar de Belgische markt lonken.

Ruim 150 Franse exposanten hebben al toegezegd. Onder hen La Maison de la Violette uit Toulouse, dat kir, tapas en zelfs leverpastei aromatiseert met de smaak van viooltjes, of het huis Farine Marlette uit Île de Ré, dat biobrood met algen of crumble met biohavervlokken maakt. "Dit wordt geen beurs van streekproducten, maar van Europese topkwaliteitsproducten," verduidelijkt de organisator.

"Brussel is de derde rijkste regio in Europa, na Parijs en Londen. Ze telt één miljoen inwoners, van wie negentig procent Franstalig," stelt de publiciteitsfolder bestemd voor standhouders. Er is ook plaats voor receptenboeken en voor een gang met street food.

----------------------
Gourmets & Vins, van 26 tot 28 november 2010 op de Heizel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni