Parijs lanceert gastronomiebeurs op Heizel
In één maand tijd reist de beurs van Saint-Malo naar Brussel en Lyon. In Brussels Expo strijkt ze neer van 26 tot en met 28 november.
Het nieuwe culinaire walhalla gaat in hoofdzaak de haut de gamme -gastronomie promoten. De beurs is er gekomen op vraag van Franse producenten die naar de Belgische markt lonken.
Ruim 150 Franse exposanten hebben al toegezegd. Onder hen La Maison de la Violette uit Toulouse, dat kir, tapas en zelfs leverpastei aromatiseert met de smaak van viooltjes, of het huis Farine Marlette uit Île de Ré, dat biobrood met algen of crumble met biohavervlokken maakt. "Dit wordt geen beurs van streekproducten, maar van Europese topkwaliteitsproducten," verduidelijkt de organisator.
"Brussel is de derde rijkste regio in Europa, na Parijs en Londen. Ze telt één miljoen inwoners, van wie negentig procent Franstalig," stelt de publiciteitsfolder bestemd voor standhouders. Er is ook plaats voor receptenboeken en voor een gang met street food.
----------------------
Gourmets & Vins, van 26 tot 28 november 2010 op de Heizel
Lees meer over: Laken
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.