In België zullen ruim 80.000 Fransen naar de stembus trekken, de helft daarvan zal terecht kunnen aan de stembureau's in Paleis 1 op de Heizel in Brussel.

Ons land stelt 12 stembureau's ter beschikking van de 82.000 Fransen die zich in België geregistreerd hebben om van hieruit kunnen stemmen voor de presidentskandidaat van hun keuze. Bij de vorige stemronde genoot de centrumrechtse Macron van En Marche! al duidelijk de voorkeur van de Franse Belgen, de extreem-rechtse Le Pen van het Front National stond met 7,3 procent van de stemmen pas op de 5e plaats.

Van die 82.000 stemgerechtigden in België wordt maar liefst de helft verwacht aan Paleis 1 op de Heizel in Brussel. Tot 19 uur kunnen Fransen daar gaan stemmen voor hun presidentskandidaat.

Sterke verkeershinder aan Heizel
De stembusgang brengt dus heel wat volk op de been, maar werken aan de Keizerin Charlottelaan bemoeilijken de vlotte doorstroom van mensen van en naar de Heizel. Sterker nog, de auto nemen naar Paleis 1 wordt sterk afgeraden. Het openbaar vervoer moet soelaas brengen, maar ook tramlijn 7 is tussen Prinses Elisabeth en Heizel onderbroken. De MIVB voorziet vervangbussen.

Haaa #Bruxelles! Des dizaines de milliers de Français empêchés d'accéder aux bureaux de votes en voitures pour 3 pelleteuses #Presidentielle pic.twitter.com/YNbINHpXYx

— Nicolas Becquet (@NicolasBecquet) 7 mei 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni