Een nieuwe episode in de saga rond het gemeentebestuur van Molenbeek: N-VA dient een motie van wantrouwen in tegen de voorzitter van de gemeenteraad. Die functie valt in Molenbeek samen met de functie van burgemeester, Catherine Moureaux (PS) dus. "Deze motie is een signaal dat het zo niet verder kan."
N-VA Molenbeek dient motie van wantrouwen in tegen voorzitter van gemeenteraad Moureaux
Het liefst had gemeenteraadslid Maarten Bijnens een motie van wantrouwen willen indienen tegen de burgemeester van Molenbeek, maar dat is niet mogelijk. Een motie van wantrouwen indienen tegen de voorzitter van de gemeenteraad kan wél. Aangezien Moureaux in Molenbeek beide petjes draagt, dient de N-VA een motie in tegen de voorzitter van de gemeenteraad.
"We willen een signaal geven aan de burgemeester en het schepencollege dat het zo niet verder kan. Maar vooral een signaal aan alle inwoners dat het zo niet verder kan en dat er dringend zaken moeten en zullen veranderen," zegt Bijnens.
"Met een andere voorzitter krijgen we mogelijk een andere dynamiek en kan er een kentering ingezet worden in het beleid"
De laatste tijd is het op politiek vlak behoorlijk onrustig in de gemeente. Als verklaring voor de motie van wantrouwen noemt N-VA een aantal recente voorbeelden van 'slecht bestuur'. Een greep uit de opsomming: de partij noemt de brandbrief van de vijf hoogste ambtenaren van de gemeente over het beleid van de burgemeester, de interim-gemeentesecretaris nam ontslag en ook vanuit de administratie klinken klachten over politieke inmenging.
"Met een andere voorzitter krijgen we mogelijk een andere dynamiek en kan er een kentering ingezet worden in het beleid," hoopt de N-VA, die de motie zondag indiende. Die zou moeten worden gestemd tijdens de volgende gemeenteraad, die staat gepland voor 22 november.
Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Politiek , goed bestuur , motie van wantrouwen , maarten bijnens