Proefkonijnen gevraagd voor leerrestaurant Don Bosco
Jongeren van het Centrum Deeltijds Onderwijs bereiden onder deskundige leiding een driegangenmenu. Ze doen dat samen met het projectencentrum Don Bosco om praktijkervaring op te doen. Het project moet hen klaarstomen voor de arbeidsmarkt.
Twee keer per week begeleidt een meesterkok een groepje meisjes en jongens met gastronomische ambities. Maaltijden van hoog niveau worden in de zeer goed uitgeruste keuken klaargemaakt en door de studenten geserveerd, steeds onder het toeziende, bijsturende oog van coördinator Tim De Roeck. Hij omschrijft het initiatief als volgt: "De jongeren zijn arbeidsrijp, maar toch zeer kwetsbaar: het zijn vooral anderstalige nieuwkomers. Aan de slag gaan met deze mensen betekent dus ook dat we hen vertrouwd maken met de (Nederlandse) taal: de juiste namen van de producten, de toestellen en de attributen. Aan de muren hangenen overal pictogrammen om hen daarbij te helpen. Leren is meer dan oefenen."
Het project kent succes, zegt De Roeck: "De lokale respons is heel goed: vooral buurtbewoners maken hier hun opwachting. We dromen ervan om de twee dagen per week zelfs uit te breiden tot vier of vijf, als de lokale horeca geen bezwaar maakt."
Iedereen kan er op maandag en dinsdag tussen 11.30 en 13 uur gaan degusteren, behalve tijdens de schoolvakanties. Reserveren is strikt noodzakelijk, maar dat kan nog op de dag zelf tot 10 uur.
:: 'Leerrestaurant' Don Bosco, François Gaystraat 131, 1150 Sint-Pieters-Woluwe. Reserveren op 02-779.02.27
Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.