Restaurant: Au pays des merveilles

Judith Lachterman
© Agenda Magazine
26/04/2009
Het is fascinerend om te zien wat voor een evolutie een nieuwe eetgelegenheid op enkele maanden kan doormaken.

Tijdens mijn eerste bezoek aan Au pays des merveilles ('In wonderland') had ik een eeuwigheid moeten wachten omdat de eigenares (Alice, of wat had u gedacht?) achter haar toog een praatje stond te slaan met een vriendin. Bij mijn terugkeer op een middag, in het gezelschap van drie kinderen, had ik dus zo mijn twijfels. Maar we hadden nauwelijks plaatsgenomen in de tuin, of een montere jongeman verscheen om onze bestelling op te nemen, terwijl de patronne koortsachtig aan haar eten werkte. De specialiteit van dit wonderland zijn de bagels, die ronde broodjes met een gat in het midden die je in New York en de rest van de Angelsaksische wereld vindt. Voor ze in de oven worden gebakken, worden ze ondergehouden in kokend water, wat ze hun unieke zachtheid geeft. Hier hebben ze dertien variëteiten, inclusief de zeer spannende met zwarte olijven en spinazie, steevast met roomkaas. Het bleek niet eenvoudig bagels te vinden waar mijn kinderen het mee eens waren. Uiteindelijk belandden er een met roomkaas, honing, kaneel, rozijnen, banaan en een andere met roomkaas en verse aardbeien op tafel. Mijn oudste dochter koos voor warme kip met rode ui, ik voor zalm, rode ui, citroen en tuinkers. Zowel de vriendelijke en snelle bediening als het eten - mooi gepresenteerd, kleurrijk en lekker - stemden me gelukkig. De kinderen hadden echter alleen oog voor de bagel met aardbeien - ik mocht de rest verteren. Alsof ik in New York was... Bij het betalen had ik alle moeite om de kinderen in toom te houden toen ze het enorme aanbod aan cakes, cupcakes en marshmallows onder ogen kregen.

Vermeldenswaard is verder nog dat de setting charmant is, op de gelijkvloerse verdieping van een oud Brussels huis met terras en een kleine tuin. Au pays des merveilles stelt ook werk van jonge kunstenaars tentoon en doet aan book-crossing (je neemt een boek van het schap en vervangt het door een van je eigen stukken). Op hun prachtige website vind je overigens tussen de konijnen en vliegende schotels een origineel bagelrecept.

:: Au pays des merveilles - Jean Voldersstraat 42, 1060 Sint-Gillis, 02-539.01.51, www.apdm.be
Open: week 9 > 18.00, w-e 10 > 19.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni