Restaurant: Au Suisse
Afgelopen najaar sloot de historische winkel echter de deuren. Omdat de broodjes-milkshakeruimte al jaren kampte met plaatsgebrek, besloot de huidige eigenaar - de vijfde generatie binnen dezelfde familie - zijn zaak uit te breiden met een zitruimte. Behalve de legendarische broodjes (e2,10 tot 4,90) kunt u er voortaan ook ontbijten op weekdagen, en 's middags wordt het aanbod uitgebreid met een dozijn eenvoudige gerechten, van balletjes in tomatensaus, karbonade tot een slaatje met warme geitenkaas.
Wij wilden de broodjes wel eens uittesten. Alle beleg is dagvers bereid, geen ranzige smaakjes dus. Behalve allerlei charcuterie- of kaasbeleg zijn er ook exotische bereidingen, alles in een broodje naar keuze, gaande van wit stokbrood of een veelgranen pan bagnat tot zuurdesembrood of een boerenboterham. Wij bestelden een pan bagnat met scampi's in aioli (e3,80), met een dagsoepje op grootmoeders wijze erbij (e2,30). Helemaal niet duur als je bedenkt dat je hiermee een volwaardige lunch binnen hebt.
Ook het interieur is aangepast om het geheel een nostalgisch karakter te geven: lichtroze muren in combinatie met okerkleurige kasten, kitscherige zwarte marmertabletten en een bruinige vloer, verlicht met veelkleurige tl-buizen. Het grote voordeel van de nieuwe ruimte is dat u niet meer moet aanschuiven om een broodje te bestellen en om een plekje te veroveren aan de lange toog: u wordt hier gewoon bediend. Maar toch misten we een beetje de sfeer van de lange toog. Veel werd goedgemaakt door de entree van onze milkshake vanille die op eloquente wijze ('vanille pour la fille') werd binnengebracht door een van de dames. Een milkshake zoals hij er in het wild ook uitziet, gewoon in een glas met een strootje, zonder speciale coupes, ornamenten en overtollig schuim.
:: Au Suisse, Anspachlaan 73-75, 1000 Brussel, 02/512.95.89
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.