Restaurant: Bann Guns
Bij Bann Guns is alles huisbereid, van de soep tot het dessert, en ook het eenvoudige maar gezellige interieur. Tweemaal per week gaat Vanessa zelf haar ingrediënten kopen op de vroegmarkt, waarna ze naar haar restaurant terugkeert op om er te beginnen koken vanaf 7.00u 's morgens. Na vijf uur intensieve voorbereiding is ze klaar om de eerste klanten te ontvangen. Hard werk voor een eerlijke, tot in de puntjes verzorgde en originele keuken. De producten worden bereid volgens de stemming van de dag en eindigen op mooie borden met drie (8 euro) of vijf (10 euro) gerechten.
Vanessa heeft verschillende specialiteiten, zoals rode biet met remouladesaus, carpaccio van rode biet, of als fijne puree, verfraaid met een toefje gemarineerde gember; wortelsla, geparfumeerd met kaneel en zwarte sesamzaadjes; gegrilde zuiderse groentjes met licht geschroeide Haloumi-kaas; gerookte makreelpastei; terrine van snijbiet met gegrilde pijnboompitten; vleesbrood met rozijnen; gehaktballen met pistachenoten, witte kaassaus, look en komijn; boterhammen met gekruide ricotta en roze peperbolletjes... Alle gerechten zijn afgewerkt met jonge scheutjes, tuinkers, en kleine verrassingen, wat pesto, een lepeltje tapenade, een dropje saus met komijn, die de smaak nog verrijken en de gerechten een speels karakter geven.
Er zijn ook elke dag verse soep en één of twee desserts (plattekaas, rabarbermoes en pure chocolade; notentaart met kardamom; mousse à l'orange met oranjebloesem), maar ook speciale bieren (Taras Boulba, Zinnebir van de Brasserie de la Senne), versgeperst fruitsap (3 euro), een frisse muscadet, en Zéro Pointé, een geweldige, zachte biologische wijn (3 euro). Het brood wordt geleverd door Le Pain Quotidien en het vlees komt van een biobeenhouwerij uit Eigenbrakel.
Bann Guns is pas geopend sinds juli en begint stilaan op volle toeren te draaien. Als je niet voor een lange rij wilt staan is snel zijn de boodschap.
:: Bann Guns, Elsensesteenweg 243, Elsene, 0486-34.54.39
Open: ma > vr, 12 > 15.30 u
Lees meer over: Elsene
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.