Restaurant: Inada
Inada wordt ook druk bezocht door Japanners uit binnen- en buitenland, altijd een goede indicatie voor de authenticiteit van de keuken. Ondanks zijn leeftijd heeft het restaurant duidelijk recent nog een facelift gekregen. Enkel de oubollige stoelen en tafels, en ook de bonte aardewerken borden verraden dat het restaurant er niet altijd zo heeft uitgezien. Maar de essentie is wat er op die borden ligt, en dat is dik in orde. Voorzichtige klanten kunnen op veilig spelen met voorgerechten als lauwe gerookte zalm met groene appel (19 euro) of met honing gekaramelliseerde kalfszwezeriken (23 euro). Bij de hoofdgerechten vind je klassiekers als een duifje met cantharellen (25 euro) of een kalfsribstuk met champignons (26 euro). Wie graag nieuwe horizonten verkent, kan avontuurlijker te werk gaan en bijvoorbeeld een tartaar van horsmakreel met gember (19 euro) bestellen, gevolgd door een gemarineerde vis met Japanse algen (19 euro). Wij bestelden als voorgerecht een palingfilet, op Japanse wijze gekaramelliseerd (22 euro) - gefileerd en eerst gemarineerd in sake - een bijzondere ontdekking. Vervolgens namen we een stuk kort gebakken hamachi (een stevige Japanse witte vis die wat lijkt op tonijn) met verse wasabi en dashi-bouillon (24 euro) - een absolute lekkernij. Ook de lijnzeebaars met langoustine en gevogeltejus met parmesaan (28 euro) waarvan we proefden was heerlijk. Wie daarmee nog niet genoeg heeft kan een stuk taart met chocolademousse, een portie verse kaas met rode vruchten of een sorbet van aardbei en dragon bestellen. De menukaart is perfect tweetalig. Het enige minpunt zijn de forse prijzen. Want voor wie 25 euro per voorgerecht en 30 euro per hoofdgerecht neertelt, gaat in Brussel een hele, wondere wereld open van geweldige restaurants. Maar dat zal de vele internationale klanten van Inada worst wezen.
:: Inada - Bronstraat 73 rue de la Source, Sint-Gillis/Saint-Gilles, 02-538.01.13
Gesl. za (middag), zo & ma
Lees meer over: Sint-Gillis
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.