Restaurant: Jaloa
We begonnen met een plakje ganzenleverpastei vergezeld van een pruimenmousse en een uitstekende karamel, de beste die ik ooit gegeten heb - ik heb zelfs geen moment gedacht aan de recente aint-foie grascampagne van Gaia. Mijn disgenoot bestelde het driegangenmenu (33 euro) en was zeer tevreden over de carpaccio van ganzenlever, de kreeftentartaar en de mango op een bedje van jonge spinazie met truffelvinaigrette. Misschien een wat vreemde combinatie, maar ze werkte perfect. Als hoofdgerecht bestelde ik de tarbotfilet (32 euro), geroosterd in het vel, met peterselie en mousse van potimarron (een soort pompoen). De hoofdschotel van het menu bestond uit sint-jakobsvruchten met gekarameliseerd witlof, knolseldermousse en witte boter. De goudkleurige tarbot was zachter dan opgeklopte room, en de wortelgroenten met crèmekleurige en oranje tinten smaakten voortreffelijk. De sint-jakobsvruchten waren geslaagd over de gehele lijn, net als de selder en het heerlijke witlof, waar nog lekkere topinamboers (aardperen) en een mini-artisjok aan toegevoegd waren.
Ons tafeltje keek uit op de keuken en ik vreesde ervoor een beetje verstoord te worden tijdens het eten: door het lawaai, het dwingende geschreeuw van een ongeduldige chef en al de stress die bij een druk restaurant om de hoek loert. Maar uiteindelijk bleek die bezorgdheid ongegrond, het ging er verbazend rustig aan toe terwijl ik naar het ballet van borden keek die nauwgezet versierd werden alvorens opgepikt te worden door de enthousiaste obers. Met een rekening die eindigde op 125 euro (wijn inbegrepen), zal ik bij Jaloa de deur wellicht niet platlopen, maar ik kom er zeker terug wanneer ik iets te vieren heb!
:: Jaloa, Oud Korenhuis 31, 1000 Brussel - 02-512.18.31
open: 12.00 > 14.30 uur en 18.30 > 23.00 uur
gesloten: zaterdagmiddag en zondag
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.