Restaurant: Jaloa

Judith Lachterman
© Agenda Magazine
20/01/2006
Jaloa ziet er picobello uit, en bevindt zich in een statig herenhuis met trapgevel in het centrum van Brussel. Over de inrichting is goed nagedacht. De witte satijnen tafellakens, mozaïektegels en de open keuken maken het er erg gezellig. De bediening is vriendelijk, de muziek zacht en er is ruimte tussen de tafels. En het eten, dat is uitstekend.

We begonnen met een plakje ganzenleverpastei vergezeld van een pruimenmousse en een uitstekende karamel, de beste die ik ooit gegeten heb - ik heb zelfs geen moment gedacht aan de recente aint-foie grascampagne van Gaia. Mijn disgenoot bestelde het driegangenmenu (33 euro) en was zeer tevreden over de carpaccio van ganzenlever, de kreeftentartaar en de mango op een bedje van jonge spinazie met truffelvinaigrette. Misschien een wat vreemde combinatie, maar ze werkte perfect. Als hoofdgerecht bestelde ik de tarbotfilet (32 euro), geroosterd in het vel, met peterselie en mousse van potimarron (een soort pompoen). De hoofdschotel van het menu bestond uit sint-jakobsvruchten met gekarameliseerd witlof, knolseldermousse en witte boter. De goudkleurige tarbot was zachter dan opgeklopte room, en de wortelgroenten met crèmekleurige en oranje tinten smaakten voortreffelijk. De sint-jakobsvruchten waren geslaagd over de gehele lijn, net als de selder en het heerlijke witlof, waar nog lekkere topinamboers (aardperen) en een mini-artisjok aan toegevoegd waren.

Ons tafeltje keek uit op de keuken en ik vreesde ervoor een beetje verstoord te worden tijdens het eten: door het lawaai, het dwingende geschreeuw van een ongeduldige chef en al de stress die bij een druk restaurant om de hoek loert. Maar uiteindelijk bleek die bezorgdheid ongegrond, het ging er verbazend rustig aan toe terwijl ik naar het ballet van borden keek die nauwgezet versierd werden alvorens opgepikt te worden door de enthousiaste obers. Met een rekening die eindigde op 125 euro (wijn inbegrepen), zal ik bij Jaloa de deur wellicht niet platlopen, maar ik kom er zeker terug wanneer ik iets te vieren heb!

:: Jaloa, Oud Korenhuis 31, 1000 Brussel - 02-512.18.31
open: 12.00 > 14.30 uur en 18.30 > 23.00 uur
gesloten: zaterdagmiddag en zondag

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni