Restaurant: La Ferme du Wilg
Het gebouw draagt een ietwat muffe geur van eeuwenoude baksteen, al zaten de toiletten er ook voor iets tussen. Kies dus best een plaatsje wat verderop. We schrokken ook wat van de vuile spetters op de radiator naast ons en de vettige vlekken op de menukaarten. De bediening is wel erg vriendelijk, en de nieuwe eigenaars Carine Goris en Kosta Trevlopoulos zijn tweetalig.
La Ferme du Wilg is een hemel voor carnivoren. Carpaccio, fondues, grillades, steak on a stone, stoofpotjes: het staat allemaal op de uitgebreide kaart. Hier en daar ook de obligate visbereidingen en slaatjes, maar laat ons eerlijk zijn: hier eet men vlees. Ons voorgerecht werd een duo van kaas- en garnaalkroketten (11,20 euro), die niet slecht van smaak waren, maar ook niets speciaals hadden. Misschien hadden we beter voor de rundercarpaccio (12,10 euro) gekozen, of voor de scampi's van de chef (14,30 euro), geserveerd in een stoofpotje met een prima sausje.
Als hoofdgerecht kozen we voor een geslaagd stuk everzwijnengebraad met een calvadossaus, geserveerd met knolselderpuree en gestoofd witloof (17,80 euro). De tartiflette savoyarde (11,90 euro) van mijn tafelgenoot was wel lekker maar leek niet helemaal te beantwoorden aan het beeld dat je van een tartiflette hebt: de basis van aardappel, spek, ui, witte wijn en reblochon was nogal vloeibaar uitgevallen en voorzien van allerlei extraatjes, zoals gerookt grison-vlees en een potje zilveruitjes en augurkjes.
Gedurende de hele maaltijd leek het alsof we opeens weer in de jaren 1970 terechtgekomen waren. Dat is niet noodzakelijk negatief; het is ongetwijfeld zelfs een troef voor de vaste klanten die hier komen. Andere troeven zijn de immense feestzaal achter het ook al grote restaurant, en de privéparking. En de chocolademousse, die ons op het einde nog aangenaam verraste.
:: La Ferme du Wilg - Wemmelsesteenweg 164, 1090 Jette - 02-420.56.10
Lees meer over: Jette
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.