Restaurant: L'Autre Cantina

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
17/05/2008
Vlak bij het Flageyplein zit sinds drie maanden L'Autre Cantina, een bijhuis van het Braziliaanse restaurant La Cantina in Brussel centrum. Aan het fornuis staat dezelfde energieke dame die niet met zich laat sollen - we vragen ons af of ze vervelende klanten niet af en toe eens een voodoobehandeling geeft. "Mangia simple pour humanoide kompliqué," luidt haar devies nog steeds.

Net als in La Cantina springen de kleurrijke, met bladgoud versierde onderleggers in het oog. Ook de inrichting vertoont gelijkenisssen. De muren van het mooie en ruime herenhuis kleuren okergeel en zijn bezaaid met Braziliaanse heiligenbeelden, etnische kunst, lichtjes, ronde zonnespiegels - ze zorgen voor een warme sfeer. Het restaurant zit doorgaans goed vol - al moet gezegd dat het publiek in Elsene gemiddeld iets ouder lijkt dan in het centrum.

De menukaart is ongeveer dezelfde als in het centrum, met enkele klassiekers als ximxim de galinha (16 euro), kip met palmolie, gedroogde garnalen, gember en pindanoten, of bobo de camarão (16 euro), scampi's in roomsaus met maniok en groenten. Voorgerechten zijn onder meer sopa com amor (5,50 euro), een soep met liefde bereid (als u braaf bent tenminste), en acarajé (7,90 euro), een Bahiaanse specialiteit die volgens de ober iets te maken heeft met gefrituurde bonen. We besloten geen risico te nemen en kozen voor een lekkere salade van Iansã (11 euro), met scampi's, gombos

, gember en honing. Mijn vegetarische tafelgenoot koos de warme kaasbroodjes (8,20 euro), die eerder pasten bij een voorafje dan als een gerecht op zich, en bovendien zaten er in sommige kleine stukjes spek.

Na wat lang wachten bracht de ober ons... de verkeerde bestelling. Daarna kregen we tot twee keer toe dezelfde foute bestelling. Positief was echter wel dat het hele verhaal voor grote hilariteit zorgde onder de gasten, en dat uiteindelijk zowat alle tafeltjes met elkaar aan het babbelen waren. Wij waren vergevingsgezind want de vriendelijke ober deed duidelijk zijn best. En we genoten nadien van onze feijoada (17 euro), een Braziliaanse specialiteit met stukjes varkensvlees en gerookte worst in een donkere saus met rode bonen, sinaasappel en een salsa van groentjes. Prima voor een gezellige avond, behalve als u weinig geduld hebt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni