Restaurant: Le Coriandre

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
16/10/2009
De superlatieven ontbreken ons om een correct beeld te schetsen van Le Coriandre, een klein maar fantastisch restaurantje in het hartje van Bosvoorde, aan de rand van het Zoniënwoud. We hebben al meermaals het genoegen gehad om er te dineren, en keer op keer was de kwaliteit op alle fronten top. Ook nu weer.

Chef Damien Vanderhoeven en zijn echtgenote Agnès zorgen er al jaren voor een stabiele kwaliteit. Die heeft zijn prijs, maar zelden hebben we zo'n goede prijs-kwaliteitsverhouding gezien als hier. De kaart verandert voortdurend, omdat de chef wil inspelen op het aanbod van verse kwaliteitsproducten.

Er worden ook telkens een drietal menu's aangeboden: een met drie (37 euro), een met vier (52 euro) en een met vijf gangen (60 euro). Dat laatste, het degustatiemenu, werkt steevast rond een seizoensgebonden thema, van tomaten over wild tot... chocolade. De creativiteit van Vanderhoeven kent werkelijk geen grenzen. Hoewel de gerechten vaak erg origineel zijn en soms eerder gewaagd, slaagt hij erin om de nodige subtiliteit te bewaren.

Eten bij Le Coriandre is dan ook een feest: iedere hap is een genot. Geen wonder dat ook op weekdagen het restaurant doorgaans goed vol zit. Wij kozen voor het viergangenmenu met aangepaste wijnen (supplement van 22 euro). Deze wijnen worden secuur geselecteerd, en royaal geserveerd. Zelfs doorgewinterde wijnkenners zullen hier zeker nog leuke ontdekkingen doen. Na enkele heerlijke amuses genoten wij van een stukje goudbrasem met chutney, koriander en groene curry, gevolgd door een stuk Bretonse kabeljauw met zwarte peper, cacao, rode paprika en polenta. Het hoofdgerecht was een mals en perfect gegaard stukje eend met gekonfijte sjalotjes en appel, en als afsluiter volgde een wonderlijke combinatie van chocolade, kokos en wortelsmaken. Het hele menu werd ontworpen rond de kunstwerken die in het restaurant worden geëxposeerd, wat we op onze borden kregen paste wonderwel bij wat we aan de muren zagen. Kortom: een diner bij Le Coriandre is een feest voor de smaakpapillen én voor het oog. Wie dat thuis ook eens wil proberen, kan op zaterdag in de leer bij de chef tijdens een van zijn kookcursussen.

:: Le Coriandre - Middelburgstraat 21, 1170 Watermaal-Bosvoorde, 02-672.45.65
Open: 12 > 13.30 & 19 > 21.30, gesl. za (lunch), zo & ma

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni