Restaurant: Le Crabbegat

Judith Lachterman
© Agenda Magazine
06/12/2008
Le Crabbegat, op de kruising van de gelijknamige weg en de De Frélaan, is makkelijk te herkennen: een prachtige middeleeuwse boerderij. Mijn broer die voor mij arriveerde zag er bij mijn aankomst behoorlijk perplex uit. En het dient gezegd, de toon wordt meteen gezet: houtvuur, rustieke schilderijen en croonermuziek uit de jaren 1950. Ik bedacht me dat ik mijn bezoekje misschien beter met twintig jaar had uitgesteld, kwestie van er dan bijna zestig te zijn en me geheel in mijn element te voelen.

De bediening verliep bijzonder efficiënt en werd verzorgd door een charmante en attente dame die ons de hele avond uitvroeg om te weten of alles nog steeds naar wens was. Wat de kaart betreft, daarop staan grote klassiekers uit de goede burgerkost à la kalfszwezeriken, entrecotes, tongetjes, sint-jakobsvruchten. Mijn broer koos voor de sint-jakobsvruchten met prei (16 euro) en als hoofdgerecht de entrecote met bearnaisesaus (22 euro), ik voor tongfilets en groentjes in een bouillon als voorgerecht en als hoofdgerecht lamsschouder met een tartiflette savoyarde (gegratineerde aardappelschijfjes), het menu van 30 euro.

We hebben vrij lang op onze voorgerechten moeten wachten, maar kregen tot die tijd wel heerlijke olijven voorgezet en een minisoepje van pompoen met boschampignons. De sint-jakobsnoten, of beter de veel te sterk gezouten prei die erbij werd geserveerd, vielen wat tegen. De bouillon van tongfilets was erg goed, met groentjes die bijtgaar waren. De hoofdgerechten volgden wat sneller: een lekkere entrecote met frietjes en een beetje sla, en lamsschouder, saignant met auberginepuree en een flink stuk tartiflette. Ik betreurde meteen de nagenoeg totale afwezigheid van groenten. Terwijl het lamsvlees en de entrecote mals waren, en de tartiflette in orde, waren de frietjes zeer matig, en mijn oudere broer protesteerde dat men in een restaurant als dit toch de moeite zou kunnen doen om echte frietjes te maken, met verse aardappelen. Het was kortom een wat wisselvallige avond. De kok had wellicht beter gebruikgemaakt van de rust - in de eetzaal zaten maar vier gasten - om een foutloze maaltijd klaar te maken.

:: Le Crabbegat - Crabbegatweg 2, 1180 Ukkel, 02-372.39.19
Gesloten: maandag, zaterdag (middag) & zondag

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni