Restaurant: Le Crabbegat
De bediening verliep bijzonder efficiënt en werd verzorgd door een charmante en attente dame die ons de hele avond uitvroeg om te weten of alles nog steeds naar wens was. Wat de kaart betreft, daarop staan grote klassiekers uit de goede burgerkost à la kalfszwezeriken, entrecotes, tongetjes, sint-jakobsvruchten. Mijn broer koos voor de sint-jakobsvruchten met prei (16 euro) en als hoofdgerecht de entrecote met bearnaisesaus (22 euro), ik voor tongfilets en groentjes in een bouillon als voorgerecht en als hoofdgerecht lamsschouder met een tartiflette savoyarde (gegratineerde aardappelschijfjes), het menu van 30 euro.
We hebben vrij lang op onze voorgerechten moeten wachten, maar kregen tot die tijd wel heerlijke olijven voorgezet en een minisoepje van pompoen met boschampignons. De sint-jakobsnoten, of beter de veel te sterk gezouten prei die erbij werd geserveerd, vielen wat tegen. De bouillon van tongfilets was erg goed, met groentjes die bijtgaar waren. De hoofdgerechten volgden wat sneller: een lekkere entrecote met frietjes en een beetje sla, en lamsschouder, saignant met auberginepuree en een flink stuk tartiflette. Ik betreurde meteen de nagenoeg totale afwezigheid van groenten. Terwijl het lamsvlees en de entrecote mals waren, en de tartiflette in orde, waren de frietjes zeer matig, en mijn oudere broer protesteerde dat men in een restaurant als dit toch de moeite zou kunnen doen om echte frietjes te maken, met verse aardappelen. Het was kortom een wat wisselvallige avond. De kok had wellicht beter gebruikgemaakt van de rust - in de eetzaal zaten maar vier gasten - om een foutloze maaltijd klaar te maken.
:: Le Crabbegat - Crabbegatweg 2, 1180 Ukkel, 02-372.39.19
Gesloten: maandag, zaterdag (middag) & zondag
Lees meer over: Ukkel
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.