Restaurant : Le Grill
Het eerste etablissement ontpopte zich met succes tot een stijlvolle brasserie onder de naam Mamy Louise en groeit stilaan uit tot een heuse keten - Brussel telt er al vier. En ook Le Grill volgde de democratiseringstrend. Eigenaar Philippe Gillet liet Le Grill begin december over aan Michel Ruelle, die er al veertien jaar trouwe dienst op had zitten. Dat is lang genoeg om de kwaliteit van voorheen naadloos door te trekken, zo merkten we tijdens ons laatste bezoekje. De kaart verandert niet vaak, maar is wel voldoende uitgebreid zodat men er niet snel op uitgekeken geraakt. Bovendien biedt de chef ook iedere dag enkele suggesties aan. De kaart kleurt Frans met niet alleen moderne, maar ook traditionele accenten zoals beenmerg, witte pens, museau en varkenspoot. Gegrilde vlees- en visbereidingen nemen, zoals de naam al suggereert, een belangrijke plaats in op de kaart.
Tussen meer dan vijftien voorgerechten kiezen is niet makkelijk, ondervonden we al snel. We twijfelden tussen een gepocheerd ei met beenmerg en gefrituurde lookkorstjes (€13), een kransje van gerookte zalm met witloof en grijze garnaaltjes (€15) en een aardappelsalade met bieslook en gegrilde witte pens (€12), maar kozen uiteindelijk eenvoudigweg voor gefrituurde scampi's met tartaarsaus (€15) Een ietwat gewaagde keuze, gezien dit gerecht in heel wat restaurants geserveerd wordt als een hoopje rubberachtige dingen in een dikke, vette deegklodder.
Gelukkig werd onze durf beloond met een half dozijn lekkere scampi's in een huisgemaakt, licht krokant jasje, waardoor je zelfs nog de kleur van het beest heen kon zien. Ook de huisgemaakte tartaarsaus was prima. Onze disgenoot bleek ook erg tevreden over zijn huisgemaakte kaaskroketten (€11), en na even geproefd te hebben moesten we toegeven dat ze een van de betere waren die we het voorbije jaar al hebben geproefd.
Als hoofdgerecht kozen we uiteraard voor een grillade: een zeebrasem in zijn geheel geroosterd met een fondue van tomaat en basilicum (€20). De kruiden en de look die in de vis waren gestopt, gaven een subtiel aroma vrij dat de rijke tomatensaus mooi aanvulde. Een mooi, eenvoudig gerecht waar niets op aan te merken viel. Onze overbuur smulde van een portie groene asperges met een gepocheerd ei en een roomsaus met morieljes (€18). Bij het eten dronken we een lekkere Chablis, die met zijn prijs van €31 echter nog tot de bottom end van de wijnkaart hoorde. De meeste flessen op de volledig Franse wijnkaart kosten tussen de dertig en de vijftig euro. De enige flessen tussen de twintig en dertig euro waren halve flessen - hier is wat ons betreft nog wel wat ruimte voor enige democratisering.
We sloten de avond in schoonheid af met een voortreffelijke crêpe Suzette (€7), maar wie geen trek meer heeft in een volledig nagerecht kan ook gewoon meelepelen van de mini-portietjes chocolademousse die bij de koffie geserveerd worden.
:: Le Grill, Drielindenstraat 1, Watermaal-Bosvoorde, 02-672.95.13
open : maandag > vrijdag, zaterdagavond
Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.