Restaurant: Nea Genia
De ploeg strooit met enige trots in het rond dat ze behoort tot een heel nieuwe generatie (nea genia) van Griekse tapasbars-restaurants. Het decor is zeer geslaagd, met een designinterieur dat baadt in warme kleuren. We installeerden ons op het terras, in de Fernand Neuraystraat, een mooie en rustige zijstraat, waar de eigenaar ons bediende. Naast ons schoof een uitgebreid gezelschap authentieke Grieken aan, normaal een goed teken. De menukaart bestond uit mezze (of tapas, zo u wilt…), die je zelf kunt samenstellen. De keuze moest worden gemaakt uit groenten (artisjokken met citroensap, aubergines met look, aubergines diaboliques, gefrituurde courgettes, in Metaxa gesauteerde champignons… e4 > e6); zeevruchten (kleine gefrituurde visjes, calamares, sardines met geitenkaas, scampi's, gegrilde octopus, mosselen met ouzo… e6 > e10); salades; bladerdeeggebakjes (met spinazie, kaas of kip: e5,50); vlees (souvlaki van lams- of varkensvlees (e2,70 > e3); lamsbouten (e9,90); kwartel (e8) of spareribs (e8)... Mijn vriend en ik kozen voor de gefrituurde courgettes, een gehaktbal gevuld met kaas, gefrituurde calamares, grote bonen in tomatensaus, een bladerdeeggebakje met kip en een liter rode huiswijn, alles vergezeld van olijven en sesambrood! De wijn was jong, licht, gefruit en erg lekker. En ook de boontjes in tomatensaus, de courgettes en de gehaktbal waren uitstekend. De calamares daarentegen verdronken in de olie. Als afsluiter namen we een schotel in honing gebakken Griekse gebakjes. De rekening van 66 euro, voor een maaltijd die een heel gezin had kunnen voeden, was een meevaller. De maaltijd zelf verteren bleek wat lastiger: de volgende ochtend telde de weegschaal trots een extra kilootje…
:: Waterloosesteenweg 437, Elsene, 02-344.58.76
Lees meer over: Elsene
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.