Restaurant: Sépia
Het concept van sépia is erg trendy. Binnen zijn de muren gekleurd in donkere sepiatinten, met hier en daar verwijzingen naar bekende champagnemerken. Het interieur wordt opgefrist door grote popart-achtige portretten in felle kleuren.
De menukaart van Sépia combineert naar eigen zeggen grootmoeders klassiekers met een moderne keuken, wat leidt tot fusiongerechten.
Als voorgerecht kozen we voor de casolette van scampi's Dom Pérignon (14,90 euro), lekker met een heerlijke saus. Ook onze disgenoot was erg tevreden met zijn vegetarische lasagne van geitenkaas met mediterraanse groenten en pesto (11,90 euro).
Onze verwachtingen voor het hoofdgerecht waren dan ook hooggespannen. Zelf hadden we een tappanyaki van zalm besteld met honingsaus, limoenen en Kantonese rijst (15 euro), maar hoe intrigerend dit er op de kaart ook mocht uitzien, zo futloos was het op ons bord. De smaken van de zoete saus en de zure limoen wilden maar niet in het gareel lopen met die van de zalm en het trieste stronkje broccoli. Ook aan de overkant van de tafel leek het kommer en kwel met krukdroge opgewarmde pasta met wat rubberachtige mozzarella en tomaatjes (12,60 euro). Dat was een teleurstelling na het heerlijke voorgerechtje.
Als nagerecht bestelden we een alweer erg intrigerende combinatie van speculaasijs met balsamico en parmesan (6,50 euro). Nog nooit gezien op een menukaart, laat staan geproefd. Helaas leek het nergens naar.
Al bij al verlieten we dit restaurant met gemengde gevoelens: enerzijds is het een aangename plek om te zitten, is de bediening vriendelijk en zit er wel degelijk potentieel in de keuken, maar anderzijds kunt u maar beter twee keer nadenken voor u uw keuze maakt. Bezint eer ge bestelt!
:: Sépia, Orbanlaan 221, 1150 Sint-Pieters-Woluwe - 02-770.14.71, www.sepiarestaurant.be
open: maandag > vrijdag van 12.00 > 14.30 uur + maandag > donderdag van 19.00 > 23.00 uur + vrijdag & zaterdag tot 24.00 uur
Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.