Restaurant: SmoodS
Het hotel kreeg enkele jaren geleden een grondige facelift en behoort nu tot de hipste lifestylehotels van de hoofdstad. Het gaat er prat op dat elke kamer gesierd wordt met een originele fresco van een jonge Europese kunstenaar, en diezelfde hang naar design is ook terug te vinden in het restaurant.
Niets doet vermoeden dat het hier om een hotelrestaurant gaat, en de inrichting is op zijn zachtst gezegd eclectisch. De bar in het restaurant is dan ook meestal bekleed met modieuze jongeren en hippe dertigers. In het echt ziet de ruimte er helaas een stuk kleiner uit dan op de foto's die we eerder zagen, en dreigen de verschillende decors elkaar wat te verdringen.
Het concept bestaat immers uit een reeks erg uiteenlopende settings, gaande van 'bibliotheek' over 'flowerpower' tot 'springtime', om te voldoen aan ieders heug en meug.
Wij reserveerden op voorhand - geen overbodige luxe want het restaurant zit geregeld vol - maar stonden bijna een kwartier onwennig te draaien aan de ingang tot iemand ons opmerkte. Eén ober liep ons zelfs omver, om vervolgens zonder een woord zijn route in een klein boogje om ons heen verder te zetten. Verlaten tafels afruimen leek dringender dan ons te verwelkomen, wat ons humeur meteen een duister tintje gaf. Benieuwd of ze daar ook een stukje decor voor zouden vinden.
Na enige tijd werden we dan toch naar een plaatsje verwezen aan een smal tafeltje gekneld tussen een muur en een hoop tooghangende mensen. Na mild protest van onze kant mochten we gelukkig toch plaatsnemen in de blingblingruimte. We zaten aan één lange tafel, die door middel van zilveren kraalgordijntjes in compartimenten gescheiden werd om de gasten een vals gevoel van privacy te gunnen. Een originele oplossing, die ons humeur meteen weer wat opkrikte. Het enige dat ons na een tijdje wat op de zenuwen begon te werken, waren de gekleurde discolampen die de hele avond onvermoeibaar in het rond zwaaiden.
De (drietalige!) menukaart van SmoodS zag er veelbelovend uit, met allerhande originele en intrigerende combinaties. Wij kozen voor de sint-jakobsvruchten met een mousse van bloemkool en een truffelsaus (14 euro), gevolgd door een grietfilet met een bouillon van galangawortel, kokkels en passievrucht (23 euro). Het smaakte minder excentriek dan het las, maar toch vonden we de combinaties niet echt 'pakken'. Het geheel vloekte weliswaar niet, maar het tikje magie ontbrak. Wel lekker, maar niet zo bijzonder als de kaart ons had doen hopen.
Tot slot bestelden we nog een gekonfijte ananas in rode thee met vanille-ijs en een hazelnootcrumble (8 euro) als toetje, en dat smaakte ons heel erg. Uiteindelijk was de balans dus toch nog positief, maar toch konden we ons niet van de indruk ontdoen dat general manager Christel Cabanier, inmiddels wereldberoemd in België na haar rol als jurylid in het succesvolle televisieprogramma Mijn Restaurant, iets minder kritisch is voor haar eigen personeel dan voor de deelnemers van de restaurantwedstrijd.
:: SmoodS, Koningsstraat 250, Sint-Joost-ten-Node, 02-220.66.11
Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.