Restaurant: 't Misverstand
Moderne tinten werden gecombineerd met de oude tegeltjes en de oorspronkelijke raampjes. In de keuken staan twee chefs die er prat op gaan te werken met verse seizoensproducten en zich vlotjes aanpassen aan de smaak van de klanten. De menukaart verandert maandelijks en bevat naast enkele klassiekers ook een reeks suggesties van de chef. Wij genoten van het prachtige zomerweer en kozen een plaatsje op het paradijselijke terras. Zonnekloppers kunnen zich centraal zetten, terwijl je voor wat koelte terechtkunt onder een van de grote parasols en bomen. De bediening is Franstalig maar erg vriendelijk, al moet je soms wat lang wachten. Maar voor wie wat tijd heeft om te genieten van de omgeving is dat geen probleem. Weinig mensen leken er een probleem mee te hebben, want het terras zat vrij vol, in het midden van de week.
Wij besloten de suggesties van de chef te volgen en bestelden een tartaar van zalm 'nouvelle vague' (16,75 euro). Vaag was deze wel, maar vermoedelijk niet op de manier die de chef bedoelde. De weliswaar erg verse vis werd overschreeuwd door een overvloed aan vrij grove stukken rauwe ui, en was amper of niet gekruid. Met het effect van een handvol rauwe ui op onze spijsvertering in gedachten, lieten we deze wijselijk liggen. Jammer, want voor die prijs hadden we meer verwacht. Maar we kwamen onze teleurstelling snel te boven toen we ons hoofdgerecht kregen: een steak van tonijn met krokante groentjes (17,95 euro). Alweer een prachtig stuk verse vis, dat hoewel het iets te licht gebakken was - we hadden licht roségevraagd, niet bleu - ons toch erg smaakte. De begeleidende groentjes waren op oosterse wijze gewokt en erg lekker gekruid, en zelfs de krieltjes waren zo perfect gekookt dat we ze met haar en huid verslonden hebben, hoewel we niet eens zo'n aardappelfanaten zijn. De saus was een kunstige combinatie van verschillende sauzen, alweer een voltreffer. Het dient wel even vermeld te worden dat ons hoofdgerecht ongeveer het goedkoopste van de kaart was; voor een gebakken zeetong met witloofsalade bijvoorbeeld betaalt u 29,55 euro; voor een kalfszwezerik 23,75 euro en voor een filet pur 28,50 euro.
Ook de dessertkaart van 't Misverstand is de moeite waard, met enkele klassiekers als een crème brûlée (6,75 euro), een dame blanche of noire (6,75 euro) of een tarte tatinmet een bolletje vanille-ijs (6,75 euro). Wij kozen voor de trilogie van chocolademousse (6,75 euro) - was het iets frisser weer geweest hadden we ons zelfs aan het veelbelovende 'le tout chocolat' (7,50 euro) gewaagd. Een lekker nagerecht, al zorgde een kleine overdaad aan gelatine ervoor dat de witte mousse een beetje taai aanvoelde. Al bij al hebben we hier best lekker gegeten en zalig gezeten, maar dat mag ook wel voor de prijzen die gehanteerd worden.
:: 't Misverstand - d'Alsembergsesteenweg 916, 1180 Ukkel, 02-376.23.98
Open: 12 > 15.00 & 18 > 23.00 (zaterdagmiddag gesloten)
Lees meer over: Ukkel
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.