Restaurant: Un posto al sole

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
22/11/2008
Un posto al sole - een plekje in de zon - is de naam van een koddig restaurantje dat anderhalf jaar geleden de deuren opende aan de Plaskysquare in Schaarbeek. Deze eerder residentiële buurt hongerde naar een eettent, en werd voor het wachten beloond met een prima exemplaar.

Dat men fijnproevers hier graag in de watten legt, bleek bij ons bezoek al meteen bij binnenkomst: vlak naast de ingang stond een schotel verse paddenstoelen nog na te geuren naar de bosgrond waaruit ze net geplukt waren. En nog voor we goed en wel neerzaten, duwde de energieke eigenaar al apetrots een doos verse zwarte wintertruffels onder onze neus. De combinatie van hun aroma met het enthousiasme van de sympathieke patron overtuigde ons in luttele seconden van het hoofdgerecht: de taglioni met zwarte truffels (20 euro). De menukaart was duidelijk van een chef die een handvol ingrediënten op verschillende manieren verwerkt - meestal een teken dat de keuken met zeer verse en kwaliteitsvolle producten werkt. En dat bleek ook zo te zijn, merkten we toen we na een glaasje prosecco (4 euro) begonnen aan de antipasto misto van het huis (13 euro), die we als voorgerecht hadden gekozen. De moed zakte ons in de schoenen bij het aanschouwen van de enorme portie fijne Italiaanse charcuterie, gebakken paprika, aubergine en courgette en allerhande kroketjes en beignets. Allemaal zeer lekker, dat wel, maar kleinere eters kunnen beter opteren voor iets lichters zoals een carpaccio van zwaardvis met roze peper (15 euro), of een minestrone (9 euro). De patron gunde ons gelukkig een tijdje om te bekomen van al dat lekkers alvorens met onze toestemming aan het hoofdgerecht te beginnen. De pasta met truffels was ronduit verrukkelijk. De hoeveelheid truffel was royaal, in tegenstelling tot veel andere restaurants waar het bord reeds met truffel uit de keuken komt en waar de helft van het aroma van synthetische oorsprong is. Un posto al sole heeft nog wel meer fijne gerechtjes, zoals een lasagne met kreeft en krab (16 euro), een hertenfilet met vers eekhoorntjesbrood (22 euro) of gegrilde inktvis met raketsla (18 euro). En als toetje kunt u onder meer kiezen voor een tiramisu met speculaas (5 euro) of een baba au rhum (5 euro).

:: Un posto al sole - Plaskysquare 95, 1030 Schaarbeek, 02-735.36.43
Open: 12 > 14.30 & 19 > 22.00 (gesl. za (middag) & zo)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni