Resto: La Mia Cucina
Maar misschien verklaart net die achtergrond de keuze voor dit pand met zijn merkwaardige plafond in glasmozaïek.
La Mia Cucina mikt een stuk hoger dan de doorsnee-Italiaan in Brussel, en dat weerspiegelt zich ook in de prijzen. Voor een pasta betaal je bijvoorbeeld algauw 25 euro of meer. Maar wat ons betreft zijn de gerechten dat ook waard, want ze zijn hier een stuk verfijnder dan je ze doorgaans aantreft.
Wij begonnen met de scampi formaggio (€17), nadat ons werd gegarandeerd dat de scampi niet diepgevroren waren. We genoten van het verrassende sausje op basis van geitenkaas en bieslook, dat wonderwel combineerde met de scampi.
We prikten stiekem ook een stukje carpaccio di funghi (€17) mee uit het bord tegenover ons, dat fris op smaak gebracht was met kruiden en citroen.
Hoewel de huisgemaakte pasta er prachtig uitzag, kozen we vervolgens voor de zeebaarsfilet gehuld in een krokant jasje van pistachenootjes, geserveerd met groentjes en aardappeltjes gebakken in rozemarijn (€26,50). Die was zeer correct en lekker, maar minder verrassend dan we hadden gehoopt.
Een beetje afgunstig beloerd door de zwart-witblikken van onder meer Roberto Benigni en een piepjonge Alain Delon aan de muren moesten we het toetje overslaan, tot grote teleurstelling van de patron, die al klaarstond met suggesties die we ab-so-luut moesten hebben geproefd.
Niet erg, wij komen hier zeker nog eens terug. Alleen hopen we dat er tegen die tijd een betere prosecco op de aperitiefkaart staat.
adres: Jacques Sermonlaan 38, Ganshoren, 02-425.65.60
open: 12 > 15.00 & 18 > 23.00 uur
(woensdag: gesloten)
Lees meer over: Ganshoren
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.