Resto: La Mia Cucina

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
23/03/2013
Anderhalf jaar geleden verwezenlijkte Filippo Calzetta zijn droom en opende een stijlvol restaurant om de keuken van zijn moederland te eren. Dat hij zelf uit een heel andere branche komt – die van de interieurdecoratie – zou je niet vermoeden als je hem als een doorgewinterde chef vol passie het suggestiebord ziet toelichten.

Maar misschien verklaart net die achtergrond de keuze voor dit pand met zijn merkwaardige plafond in glasmozaïek.

La Mia Cucina mikt een stuk hoger dan de doorsnee-Italiaan in Brussel, en dat weerspiegelt zich ook in de prijzen. Voor een pasta betaal je bijvoorbeeld algauw 25 euro of meer. Maar wat ons betreft zijn de gerechten dat ook waard, want ze zijn hier een stuk verfijnder dan je ze doorgaans aantreft.

Wij begonnen met de scampi formaggio (€17), nadat ons werd gegarandeerd dat de scampi niet diepgevroren waren. We genoten van het verrassende sausje op basis van geitenkaas en bieslook, dat wonderwel combineerde met de scampi.

We prikten stiekem ook een stukje carpaccio di funghi (€17) mee uit het bord tegenover ons, dat fris op smaak gebracht was met kruiden en citroen.

Hoewel de huisgemaakte pasta er prachtig uitzag, kozen we vervolgens voor de zeebaarsfilet gehuld in een krokant jasje van pistachenootjes, geserveerd met groentjes en aardappeltjes gebakken in rozemarijn (€26,50). Die was zeer correct en lekker, maar minder verrassend dan we hadden gehoopt.

Een beetje afgunstig beloerd door de zwart-witblikken van onder meer Roberto Benigni en een piepjonge Alain Delon aan de muren moesten we het toetje overslaan, tot grote teleurstelling van de patron, die al klaarstond met suggesties die we ab-so-luut moesten hebben geproefd.

Niet erg, wij komen hier zeker nog eens terug. Alleen hopen we dat er tegen die tijd een betere prosecco op de aperitiefkaart staat.

adres: Jacques Sermonlaan 38, Ganshoren, 02-425.65.60
open: 12 > 15.00 & 18 > 23.00 uur
(woensdag: gesloten)

02 425 65 60

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni