Resto: Prego
De inrichting draagt de signatuur van Antoine Pinto (Belga Queen…), de patron blijkt Gods geschenk aan het ondermaanse te zijn (Dominique Lamanna, de man achter Osteria Lamanna…), op de borden ligt gemakkelijk eten met een verwaarloosbare food cost, en de sfeervolle muziek staat een tikje te luid.
Maar je zou ongelijk hebben om je te laten leiden door de karikatuur: Prego liet een uitstekende indruk op ons na. Wat het decor betreft, heeft Antoine Pinto zich vrolijk aan iets nieuws gewaagd met ruwe materialen als beton en houten beplating. De open keuken achteraan in de ruimte is een geniale zet die de plek tegelijk transparantie en présence geeft. Voor wat er op het bord wordt getoverd, nemen we onze hoed af.
De menukaart van Vincenzo Regine, de vroegere chef van Bocconi, bevat in essentie pizza's en pasta's en liegt er niet om: de man heeft prima producten geselecteerd. Zoals bleek uit de antipasto misto (€22): charcuterie van topkwaliteit, Sardijns brood, subtiel bestrooid met oregano, bruschetta met een mortadellamousse, gegrild witloof, perfect gedroogde tomaten… Een pluim krijgen ook de inventieve pizza's, waaronder die met gorgonzola, honing, ham en stukjes walnoot (€16), een heuse hommage aan de beroemde Italiaanse, blauwdooraderde kaas.
Gehaast en toch zin in een nagerecht? Dan kunt u gewoon van tafel gaan en een ijsje bestellen bij Il Gelato, de beroemde ijsboer uit de Vanderkinderestraat, die een toog heeft geopend aan de ingang van het restaurant.
adres: Jourdanplein 58-61, Etterbeek, 02-230.79.35, www.pregoprego.be
open: 7/7, 12 > 0.00 uur
Lees meer over: Etterbeek
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.