Resto: Yoma
Zij is de bazin van Yoma, dat twee jaar geleden door haar en de van oorsprong Thaïse Yoth werd geopend. Het sober kader met witte, zwarte en rode tinten zou ietwat koud kunnen overkomen, maar de jazz van 'Blue Note' en de hartelijke bediening compenseren dat ruimschoots. We omzeilen de moeilijke keuze uit de kaart met mysterieuze namen door alle vijf voor het ontdekkingsmenu van 35 euro te kiezen. Daarbij bestellen we een lichte Loirewijn.
Het eerste voorgerecht - gerookte tonijn met een frisse en subtiele tartaar van mango, avocado, tomaat en kruiden kan de fijnproever overtuigen, maar veroorzaakt bij de gastronomen geen uitzonderlijk enthousiasme. Het vervolg - een dim sum van savooikool met foie gras en herfsttruffel - ruikt heel lekker, maar het Frans-Oosterse huwelijk levert een wat bizarre smaak op en naar de foie gras is het even zoeken. Het hoofdgerecht - zeeduivelwangen en garnalen uit Madagascar op een kruidentaboulé - is erg goed. Vooral de garnalen zijn zeer smaakvol, zacht en perfect bereid. Nu laten de gastronomen zich wel horen. Ze verklaren luid en duidelijk dat dit gerecht fantastisch is - het hoogtepunt van de avond.
Ik ben het met ze eens wat betreft de fijne smaken en het respect voor de producten die uit de bereiding blijkt, maar misschien had het nog iets avontuurlijker gemogen. Over het dessert zijn we wel unaniem: de geroosterde en gekruide vijg met oranjebloesemijs, bestrooid met gekruimelde Cantucci (een Toscaans amandelkoekje) is succulent. Op het eind van de avond komt Yoth nog even informeren of alles meeviel. Ook uit Marions betrokkenheid blijkt dat hier een dynamisch en hartelijk koppel aan het werk is, waardoor we tevreden naar buiten gaan, hoewel me misschien net iets meer hadden verwacht.
:: Yoma - Hoek Groot Eilandstraat 42 & Eclipsstraat 13, 1000 Brussel - 02-514.64.42
di > zo 19 > 24.00u
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.