Al 81 dagen zonder eten in Latijns-Amerikaans Huis
Volgens de vzw Recht op Migratie krijgen de hongerstakers nu medicijnen toegediend tegen de maagpijn en om de bloeddruk onder controle te houden, maar voedsel weigeren ze nog steeds. Na 81 dagen hebben de hongerstakers al levenslange letsels opgelopen. Ze riskeren nu in coma te vallen als ze niet snel stoppen met hun actie.
De actievoerders zien hun hongerstaking als een laatste redmiddel om een verblijfsvergunning van minstens negen maanden en een werkvergunning te bekomen. Volgens de vzw weigert de Dienst Vreemdelingenzaken om te onderhandelen om politieke redenen. De vzw hoopt op "een oplossing binnen de wet, zoals die ook gegeven werd aan de hongerstakers van de Begijnhofkerk en door regularisaties omwille van humanitaire redenen."
De hongerstakers in de Begijnhofkerk kregen na 56 dagen hongerstaking en onderhandelingen een verblijfsvergunning van negen maanden en een arbeidskaart. De hongerstakers in de gebouwen van de ULB in Elsene zetten een paar dagen geleden hun actie stop na meer dan 70 dagen. Zij kregen van de Dienst Vreemdelingenzaken een voorlopige verblijfsvergunning van drie maanden om medische reden. De regularisatie waarvoor ze actie voerden, kregen ze niet.
Lees meer over: Elsene , Samenleving
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.