Studenten van de UCLouvain hebben een mail gekregen dat er een bof-epidemie woedt op de campus van Sint-Lambrechts-Woluwe en in de hogescholen in de gemeente. Dat blijkt uit informatie verspreid door verschillende media, die dinsdag werd bevestigd door de woordvoerder van de Universiteit Isabelle Decoster.
Bofepidemie op site van UCLouvain in Sint-Lambrechts-Woluwe
Lees ook: Schurftepidemie in Anderlechts rusthuis
Omdat studenten op verschillende plaatsen een arts kunnen raadplegen, is het niet mogelijk om het aantal gevallen te tellen. Zieke studenten worden gevraagd om thuis te blijven. Bof of dikoor is een virale ziekte die maar één keer in het leven kan worden opgelopen. De kinderziekte is intenser wanneer ze op volwassen leeftijd wordt opgelopen. Complicaties zijn frequenter en ernstiger, bijvoorbeeld uitzonderlijke doofheid of onvruchtbaarheid.
Bof veroorzaakt een zwelling in de nek als gevolg van ontsteking van een of meer speekselklieren, die pijnlijk worden. De ziekte gaat gepaard met koorts, hoofdpijn en vermoeidheid. De behandeling bestaat uit het verlichten van deze symptomen. De genezing duurt ongeveer twee weken. De ziekte kan worden voorkomen door het mazelen-, bof- en rubellavaccin dat na 12 maanden wordt gegeven. De effectiviteit ervan wordt versterkt door een herhaling op 12 jaar, die minder regelmatig gebeurd. Inhaalvaccinaties kunnen echter worden uitgevoerd.
Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Samenleving , UCLouvain , epidemie
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.