Bozar Brasserie in de prijzen bij Gault&Millau

© Belga
07/11/2016

Karen Torosyan van Bozar Brasserie is Ambachtelijk Kok van het Jaar. Dat werd maandag in Edegem tijdens de voorstelling van de Gault&Millau 2017 bekendgemaakt. Tim Boury van restaurant Boury in Roeselare is dan weer uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De nieuwste Jonge Chef van het Jaar voor Brussel is Mélanie Englebin, van restaurant Cécila.

Boury verdient volgens Philippe Limbourg, redactiedirecteur van Gault&Millau, de titel omdat hij "zijn talent in een uitzonderlijk kader ontplooit, geholpen door een sterk, efficiënt team in zowel de keuken als de zaal". Restaurant Boury krijgt in de nieuwe gids van Gault&Millau een score van 17 op 20.

Karen Torosyan van het Brusselse Bozar Brasserie is Ambachtelijke Kok van het Jaar, de chef die zich bijzonder inzet voor ambachtelijke bereidingen en perfect uitgevoerde persoonlijke of tijdloze gerechten.

Karlijn Libbrecht van restaurant Slagmolen (Opglabbeek) mag zich dan weer Gastvrouw van het Jaar noemen en Bart Lamon van Château du Mylord (Ellezelles) is de Sommelier van het Jaar.

De prijs voor Jonge Chef van het Jaar wordt per regio uitgereikt. Voor Brussel is dat Mélanie Englebin (restaurant Cécila, Stad Brussel). Voor Wallonië is dat Thomas Troupin (La Menuiserie, Waimes) en voor Vlaanderen Maarten Bouckaert (Castor, Beveren-Leie).

Ook voor de ontdekking van het jaar en het restaurant met de beste prijs/kwaliteit is er per regio een winnaar. In Brussel is dat respectievelijk Chez Augusta in Elsene en Pré de chez Nous in Stad Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni