De Brusselse regering hervormt de regels voor het betaald educatief verlof. Het is de bedoeling dat werknemers er gemakkelijker toegang toe krijgen, zodat meer werknemers bijscholing kunnen volgen, meldt bevoegd minister Bernard Clerfayt (Défi) dinsdag.
Brusselse regering verhoogt toegang tot betaald educatief verlof
In België volgt 44 procent van de werknemers bijscholing. Voor laagopgeleiden ligt dat percentage echter nog lager, op amper 24 procent. Ter vergelijking: in Duitsland is sprake van 64 procent. Voor minister Clerfayt is het belangrijk om het Belgische cijfer op te krikken. En dat zowel voor de arbeidsmarkt, die nood heeft aan mensen met de juiste competenties, als voor de werknemers zelf, die nieuwe carrièremogelijkheden krijgen.
Daarom voert Clerfayt een reeks aanpassingen door aan het betaald educatief verlof - het stelsel waarmee werknemers opleidingen kunnen volgen zonder verlies van loon. Zo wordt het voortaan mogelijk opleidingen vanop afstand en op de werkplek te volgen. Dat moet de toegang voor vrouwen en mensen met een handicap vergroten. Ook komt er een uitbreiding naar deeltijdse werknemers. Om onverwachte effecten te vermijden, voert de minister een plafond in van 700.000 euro per onderneming.
Lees meer over: Brussel , Samenleving , educatief verlof