Chou de Bruxelles: Eva Wilsens

| Eva Wilsens.

Chou de Bruxelles: Eva Wilsens

Freddi Smekens
© Brussel Deze Week
24/10/2007

Eva Wilsens werkt op freelance-basis voor organisaties in de culturele sector, van het KunstenFESTIVALdesArts tot Cultuurnet, om maar die twee te noemen. We krijgen hierbij een breedbeeld op Brussel met veel nuances en schakeringen.

Eerste herinnering
Ik ben in Ukkel geboren, maar ik heb altijd in Schaarbeek gewoond. Mijn eerste herinneringen hebben te maken met wandelingen in het Josa­phatpark. Dat was trouwens ook de weg naar school. Ik kom er nu minder, maar dat park is mij altijd bijgebleven. Hier en daar wat kitscherig, met de aangelegde rotsformaties. Er stond zelfs een ezel te pronken. Of hij er nog staat, weet ik niet, maar de ijsjes zijn er in elk geval nog wel. Blijkbaar is dat stuk Brussels groen ooit door een van onze vorsten aangekocht om het tegen bebouwing te beschermen.

Geheim plekje
Vandaag was ik nog op het dak van het Paleis voor Schone Kunsten. Daar ligt een klein terrasje dat toegankelijk is voor het publiek. Daar heb je een prachtig uitzicht op de daken in Brussel. Ik hou veel van dat soort 'uitkijkposten' die een globaal uitzicht over de stad bieden. Neem bijvoorbeeld ook het dak van het Instrumentenmuseum.

Brusselaar aller tijden
Moeilijk voor mij om daar zo meteen een naam op te plakken. Mijn eerste idee gaat in dat verband naar alle Brusselaars die hier graag wonen. Ik heb een tijdje in de Rand gewoond en ik aardde daar echt niet. Het kan misschien wat raar klinken, maar die Brusselaar aller tijden zal voor mij altijd hij of zij zijn die zich hier goed voelt en op die manier de stad mee leefbaar maakt en houdt. De mensen die hier echt graag verblijven, laten dat ook merken, en dat zorgt meestal voor een vrolijke noot.

20071024 Chou de Bruxelles Eva Wilsens BRUZZ

| Eva Wilsens.

Favoriete winkel
Ik ben absoluut een winkelaar en ben op dit ogenblik mijn weg aan het zoeken in de meer specifieke eetwarenwinkels. Zo vind ik de kaaswinkel Catherine in de Zuidstraat 23 echt geweldig. Drie generaties hebben er elkaar opgevolgd en bij elk sneetje kaas dat je bestelt, krijg je een prachtige uitleg. Lekker meegenomen, zou ik zo zeggen. En het assortiment is uiteraard ook geweldig.

Lekkerste restaurant
Ik ga graag bij Soul eten, in de Samaritanessestraat 20. Je kunt er onder andere proeven van een omega-3-menu, met lekker bereide vis. Heel klein, maar supergezellig. De kaart varieert er regelmatig, maar centraal blijven de zogenaamde Mood Menus staan, die op de gemoedsgesteldheid van de tafelaar inspelen.

Tofste café
De Novo, Oud Korenhuis 37, mag er zijn. Kleurrijk en gezellig. Er is ook een tuin waar je bij mooi weer iets kunt nuttigen. En natuurlijk is er ook de Cirio, vlak bij de Beurs, met het mooie interieur en de onnavolgbare half-en-half.

Waarvan krijg je een kick?
Omdat Brussel voor mij zo erg 'thuis' betekent, is de kick er een beetje af. Ik ben hier geboren en getogen en van echte verwondering is er niet meteen meer sprake. Maar het feit dat ik mij hier thuisvoel als nergens anders, staat als belevenis wel gelijk met een kick. Natuurlijk zullen er in de toekomst nog dingen te ontdekken vallen. Ik weet dat Brussel altijd verrassingen in petto heeft die ervoor zorgen dat je je er nooit, op geen enkele manier, kunt vervelen.

Grootste ergernis
Misschien de overlast die het verkeer met zich meebrengt. Ik besef dat er niet direct een oplossing gevonden kan worden voor de verkeersdrukte, maar er kan in de toekomst wel even over nagedacht worden.

Markant moment
Ik werk heel vaak freelance op korte termijn voor organisaties. Bij de eerste editie van het KunstenFESTIVAL - dat festival dat er telkens weer met de lente aankomt - heb ik vrijwilligerswerk verricht, en het feit dat ik daarbij projecten heb kunnen aanbrengen, zal altijd een markant moment blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni