Eat and drink: restaurant L'Assiette de Bernard
Initiatiefnemer Bernard Lemort specialiseert zich in de rijke, verse Franse keuken. Dat levert voorgerechten op als een krokant deegje met gesmolten brie, calvadossaus en gekarameliseerde appeltjes (14 euro), een terrine van ganzenlever met sauternes, uienconfituur met sinaasappel en een boterbrioche (18 euro) of gemarineerde zalm met balsamico-azijn en honing (16 euro). De sint-jakobsschelpen met fijne groenten, een aardappelkorstje en witte wijnsaus (16 euro) gingen er vlotjes in. Bij de hoofdgerechten hebben echte carnivoren een streepje voor, met entrecote (24 euro), filet pur (28 euro) of chateaubriand (56 euro voor 2 personen).
Subtieler zijn het stoofpotje van konijn met gekarameliseerde appeltjes (14 euro), eend uit de Landes, bereid met olijven (50 euro voor twee) of de eenvoudige, lekkere Vlaamse karbonade (12 euro). Voor de visliefhebbers zijn er onder meer kabeljauw, zwaardvis, griet, zeetong en oesters (19 tot 22 euro). Kreeft is terecht een van de huisspecialiteiten, onze waterzooi van kreeft (35 euro) was werkelijk om duimen en vingers bij af te likken.
L'Assiette de Bernard is ook een wijnbar. Iedere grote Franse wijnstreek krijgt een hele pagina (20 en 50 euro). De huiswijn is een degelijke Franse merlot (14 euro). Conclusie: het eten en de bediening zijn helemaal in orde, U kunt er duur eten en drinken, maar ook vrij goedkoop. Een absolute aanrader.
L'Assiette de Bernard, Jourdanplein 48, 1040 Etterbeek - 02.230.89.35
Iedere dag: 12 uur tot 15 uur en 18 uur tot 23 uur
Maandag: gesloten
Lees meer over: Samenleving
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.