De Schakel vzw opent het eerste reisbemiddelingskantoor in Brussel. De organisatie gaat samen met mensen met een beperkt budget op zoek naar de ideale reisbestemming.
Eerste reisbureau voor mensen met beperkt budget
Reisbemiddelingsbureau De Schakel is een onderdeel van het vzw Wijkpartenariaat. “We organiseren vooral daguitstappen of een verblijf van meerdere dagen in Vlaanderen", zegt Cani Nas.
"Daarnaast zijn er ook enkel mogelijkheden in de Ardennen. In de toekomst willen we ook reizen naar het buitenland organiseren. We vinden dat iedereen het verdient om eens uit te blazen. Mensen die het financieel moeilijk hebben er ook baat bij om even op adem te komen.”
Voorwaarden reisbemiddeling
De Schakel probeert zoveel mogelijk mensen te helpen, maar moet ook een lijn trekken. “Wanneer personen hier binnenkomen vragen we eerst welk budget ze voor ogen hebben. Samen gaan we dan op zoek naar de beste formule. Dit aanbod is enkel voor mensen met een leefloon, werknemers in een beschutte of sociale werkplaats, of mensen in schuldbemiddeling. Ook studenten mogen van dit aanbod gebruik maken indien ze aan bovenstaande voorwaarden voldoen.”
Om aanbieders te overtuigen werkt De Schakel samen met Steunpunt Vakantieparticipatie. Zij focussen op diegenen die vanwege allerlei drempels niet van een vakantie kunnen genieten. Het Steunpunt onderhandelt met de aanbieders van daguitstappen of reizen.
“Aangezien het aanbod voor bepaalde daguitstappen enkel toegankelijk is voor ‘rijkere’ mensen, moet er onderhandeld worden. Dat doet Steunpunt Vakantieparticipatie voor ons. De aanbieders die hun prijs aanpassen voor minderbedeelden krijgen hier niets voor in ruil. We sluiten dus geen deals, maar we zijn er wel van overtuigd dat ze er een economisch voordeel uithalen. Hun bereik wordt groter waardoor de doelgroep kan worden uitgebreid”, zegt Nas.
Tweetaligheid bemoeilijkt werking
Volgens Nas wordt het verwerven van naambekendheid in Brussel een moeilijke opdracht. “De lokale overheden in Brussel werken naast elkaar, terwijl dat in Gent of Antwerpen niet zo is. De tweetaligheid in de hoofdstad maakt het allemaal nog moeilijker. De reclame of naamwerving moet in beide talen gebeuren, wat dan weer extra kosten met zich meebrengt.”
Lees meer over: Samenleving
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.