Dubbel overbruggingsrecht, kwijtschelding van de RSZ en pensioenopbouw en eindejaarspremies, dat zijn enkele van de eisen die de evenementensector aan de politieke machthebbers in ons land stelt. Ze doen dat in een nieuwjaarsbrief op rijm. Dat doet het allemaal wat speels klinken, maar de tekst is toch erg bitter. De evenementensector die naar buiten treedt onder de naam Sound of Silence, wijst er ook op dat bovengenoemde eisen wel werden gerealiseerd voor de horecasector. De sector voelt zich dan ook gediscrimineerd. Sound of Silence vraagt tot slot ook dat de bankendeal wordt vernieuwd.
Evenementensector schrijft bittere nieuwjaarsbrief aan politiek
"Na negen maanden zitten onze sectoren nog steeds op slot en als de steun niet verlengd wordt, blijven onze bedrijven en mensen voorgoed in hun kot", klinkt het in de berijmde nieuwjaarsbrief. "The show must go on, maar hoe? De voortdurende discriminatie zijn we allemaal moe", gaat het voort. "Toch blijven we strijden om een gelijke behandeling van onze 80.000 mensen, om dubbel overbruggingsrecht en kwijtschelding van RSZ. Samen met een vernieuwde bankendeal, zijn dat onze diepste wensen."
Bij de nieuwjaarsbrief van de sector aan de politiek zit ook een cartoon van Marec met een compleet lege schouwburgzaal achter een eenzame, onbemande microfoonstandaard. Vanuit de regiekamer zingt het coronavirus onheilspellend de bekende beginwoorden van de song 'The sound of silence' van Simon & Garfunkel: "Hello darkness, my old friend".
Ter verduidelijking: de campagnenaam van de evenementensector 'Sound of Silence' is afgekort SOS, de naam van het internationale noodsignaal.
Lees meer over: Brussel , Samenleving , evenementensector , sound of silence
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.