Nederlandstalige inwoners op een bepaald deel van de Waterloosesteenweg wonen op een 'steenwek'. Resultaat van een foute bestelling door een gemeentearbeider en een tekort aan kleefbare G'tjes?

We beelden ons in dat een gemeentearbeider in Sint-Gillis zich ooit vergist moet hebben toen hij een bestelling nieuwe straatnaambordjes moest doorgeven aan de straatnaambordjesmaker. Dat moet zo gegaan zijn: "Et donc en flamand on écrit chaussée de Waterloo comme W-A-T-E-R-L-O-O-S-E-S-T-E-E-N-W-E-K." Zo geschiedde, want zeker drie bordjes dragen nog sporen van deze vergissing.

Om de vergissing ongedaan te maken werd een pakket kleefbare G'tjes besteld. Maar ook die bleken op te zijn, want op één straatnaambordje staat nog vrolijk dat de Nederlandstalige inwoners op een wek wonen. Een steenwek weliswaar, maar toch, een wek.

Akkoord, er zijn dringender problemen, en het is natuurlijk de betere folklore - daar houdt men in deze stad van, nietwaar? -, maar we vragen ons af of een automobilist die iemand op de Waterloosesteenwek in het Nederlands omverrijdt, niet kan worden vrijgepleit omdat het ongeval niet gebeurde op de chaussée, maar op de rijwek.

Vormfout, u weet hoe dat gaat.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Samenleving , Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni