55 procent van de Belgen vindt dat de overheid het fenomeen van transitmigratie te laks aanpakt. In Brussel daalt dat cijfer tot 40 procent. Uitgerekend N-VA-kiezers blijken erg ontevreden over het beleid.
Helft van Belgen vindt aanpak transitmigratie te laks
Dat blijkt uit een peiling van Ipsos, Le Soir, RTL, VTM en Het Laatste Nieuws.
Uit de resultaten blijkt dat Belgen voor een hardere aanpak van transitmigranten zijn. 55 procent vindt de huidige aanpak te laks. 17 procent is helemaal akkoord met het beleid, terwijl 14 procent over een te harde aanpak spreekt. De rest gaf geen mening.
In Brussel is het plaatje wat anders. Daar zakt het aantal ‘te laks’-antwoorden naar 40 procent, terwijl 22 procent van de respondenten akkoord gaat met het beleid en een even grote groep een te harde aanpak ziet.
De Vlaamse ondervraagden stellen zich het hardst op. 61 procent noemt het beleid rond transitmigranten er te laks.
Weinig verrassend zijn het vooral de Vlaams Belangkiezers die voor ‘te laks’ kiezen. Opmerkelijker is dat ook 72 procent van het N-VA-electoraat zegt dat de huidige aanpak te flauw is. Het zijn nochtans vooral de N-VA-ministers Theo Francken en Jan Jambon die verantwoordelijk zijn voor dat beleid.
Verdeeldheid over gezinnen met kinderen
Over de vraag of gezinnen met kinderen moeten worden opgesloten in afwachting van hun uitwijzing is België verdeeld. Nationaal is 41 procent voor en 39 procent tegen. In Brussel is het oordeel opnieuw wat zachter: 49 procent zegt er neen, tegenover 34 procent ja.
Ongeveer 55 procent van de Belgen zegt ook dat België racistischer geworden is dan vroeger.
De onlinepeiling bevroeg 1.000 Vlamingen, 1.000 Walen en 543 Brusselaars. De maximale foutenmarge voor Brussel bedraagt 4,2 procent.
Lees meer over: Brussel , Samenleving , Maximiliaanpark , transitmigranten
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.