Molenbeekvallei wordt toegankelijker

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
17/12/2010
Nieuw op de Groene Wandeling: het Kattebroek met zijn rietveld is nu toegankelijk, en een eind verderop kunnen wandelaars veiliger oversteken.

Tussen 2007 en 2009 werkte Leefmilieu Brussel (BIM) aan één groot Brussels wandel- en fietstraject van ruim zestig kilometer: de Gewestelijke Groene Wandeling. Het parcours toont de natuur in al haar vormen, van moestuinen, plantsoenen, parken, bosjes, weilanden en moerassen tot panoramische zichten op het platteland. Twee stukken van het deeltraject Molenbeekvallei (de hele Groene Wandeling telt zeven zulke trajecten) zijn nu bijgewerkt. Het netwerk Molenbeekvallei loopt van het populierenbos bij Nestor Martin en Zavelenberg (natte weilanden) over Hunderenveldlaan (gewestgrens) en Kattestraat tot het glooiende Wilderbos en het kerkhof.

De gemeente tekende een ontwerp van erfpacht met Leefmilieu Brussel, zodat de Groene Wandeling officieel ook langs het Kattebroek kan passeren. Kattebroek staat ingekleurd als groene zone met grote biologische waarde; de beschermde site herbergt een van de laatste rietvelden van Brussel. Daarom was er ook altijd tegenstand tegen 'toeristische passage' in het gebied door het grote publiek. Met het bewegwijzerde traject kan dit gestroomlijnd gebeuren tussen de Dilbeekstraat en de Koning Albertlaan.

Op een tweede deel van de Gewestelijke Groene Wandeling-Molenbeekvallei wordt door Leefmilieu Brussel, en met geld van Beliris, de veiligheid verhoogd. Aan de kruising van Dilbeek-/Kersenboomstraat met de Potaardestraat komt er een verkeersplateau, zodat wandelaars en fietsers veiliger kunnen oversteken. De weg is een drukke sluiproute tussen afrit 12 van de Ring en het stadscentrum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni