MR ziet 'voorkeursbehandeling' Nicolay door PS
Potemkine, ondertussen bijna een jaar open, blijkt een schot in de roos. De bar trekt massa's volk met zijn filmvertoningen en terras aan de Hallepoort. Aan de andere kant van de Kleine Ring wil Frédéric Nicolay ondertussen nog een café openen.
Het succes roept echter ook weerstand op. "Buurtbewoners kunnen 's avonds niet meer rustig naar televisie kijken door het lawaai", zegt MR-gemeenteraadslid Jacques Oberwoits aan brusselnieuws.be. "Studerende kinderen kunnen zich niet concentreren." De Franstalige liberalen willen niet dat de Hallepoort het nieuwe Sint-Goriks wordt. "Daar zijn de mensen ook weggetrokken door de overlast", klinkt het.
Volgens de MR zorgen vooral de filmvertoningen in openlucht voor een probleem. Voorts zou het café geen toelating hebben om een marktwagen te gebruiken als mobiele bar op het terras. De MR wil het stadsbestuur maandag aan de tand voelen op de gemeenteraad. "Als bij toeval is de marktwagen weggehaald de dag nadat ik mijn vraag heb ingediend", aldus Oberwoits.
Spiegelvergunning
De MR wil verder weten of Nicolay de toestemming heeft om een terras uit te baten op het pleintje voor de Hallepoort en hoeveel hij daarvoor betaalt aan de Stad. Volgens Oberwoits "ontsieren" de mobiele bar en het blauwe metalen terrasmeubliair de recent gerenoveerde Hallepoort. "Ik wil ook weten of hij de nodige vergunningen heeft voor de spiegels rechtover het nieuwe café Flamingo", zegt Overwoits die een alliantie ziet tussen de plaatselijke PS-top en Frédéric Nicolay.
"De Stad werkt met twee maten en twee gewichten en dat kan niet. Als een gewone restaurantuitbater zonder terrasvergunning twee stoelen buitenzet voor rokende klanten, krijgt hij meteen een boete van 250 euro."
Burgemeester Freddy Thielemans (PS) en schepen van Toerisme Philippe Close (PS) waren in elk geval te zien bij de opening van bar Flamingo (foto Saïd Al-Haddad).
'Deze investeerder helpen'
Close (PS) reageerde alvast in Le Soir. "Ik steunt de projecten van Nicolay voor 100 procent. Die man transformeert de stad. Wij hebben nood aan plaatsen die leven en werkgelegenheid creëren, geen ingewikkelde administratieve procedures. Natuurlijk moet de wet gerespecteerd worden maar ik wil deze investeerder helpen. MR wil terug naar een stad waar niets te beleven valt. We hebben duidelijk niet hetzelfde project."
"Wij zijn niet tegen hippe bars maar willen dat iedereen de wet respecteert", reageert Oberwoits. "Het is niet de eerste keer dat Close het opneemt voor bepaalde mensen uit het nachtleven. Ook Carl De Moncharline (man achter onder meer het Brussels Summer Festival en de Roller Parade, red.) mag meer dan een ander. Hij betaalt geen huur voor zijn discotheek Wood en de Stad sprong bij toen zijn bedrijfje in de schulden zat."
Lees meer over: Sint-Gillis , Samenleving , Politiek
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.