Een jonge patissier uit Watermaal-Bosvoorde heeft op enkele maanden tijd al meer dan 70.000 fans op Facebook verzameld. Onder de naam “Sweety” deelt hij korte filmpjes die je eenvoudig uitleggen hoe je bepaalde desserts maakt.
Patissier uit Watermaal-Bosvoorde is succes op Facebook
Jonas Zimmer moet nog 18 jaar worden, maar hij maakt al op jonge leeftijd indruk als banketbakker. Op 1 juli publiceerde hij het eerste filmpje op zijn Facebookpagina, nog geen drie maanden later heeft hij al 74.000 volgers op Facebook.
Zijn passie voor desserts was er al op jonge leeftijd. Een goede opleiding was in Brussel niet beschikbaar, en dus trok hij naar de Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie (ENSP) in Zuid-Frankrijk. Daar leerde hij de kneepjes van het vak dankzij Christophe Michalak, een Franse patissier die regelmatig opduikt in TV-programma’s.
Bij zijn terugkeer in Brussel begon hij aan studies bedrijfsbeheer en waagde zich aan korte filmpjes waarin je de creatie van een bepaald dessert kunt volgen. Intussen zijn er al een dertigtal te vinden op de Facebookpagina, van chocomousse over crème brûlée tot karameltaart.
Zijn droom? Een eigen opleidingscentrum voor patissiers openen in Brussel, vertelt Zimmer aan La Capitale. “Ik wil wat ik geleerd heb delen, en zo andere mensen de kans geven om een goede opleiding te volgen zonder de stad te moeten verlaten. Ik wil in Brussel investeren, want dit is mijn stad."
De Facebookpagina van Sweety
Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde , Samenleving , Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.