Coronalert, de officiële tracing app, moet helpen de verdere verspreiding van het coronavirus en de ziekte Covid-19 in te dijken

| Coronalert, de officiële tracing app, moet helpen de verdere verspreiding van het coronavirus en de ziekte Covid-19 in te dijken.

Problemen met Coronalert-app nog niet van de baan

LG
© Belga
11/01/2021

De technische problemen die vorige week opdoken met de Coronalert-app, zijn nog niet opgelost. Dat bevestigt de woordvoerster van Karine Moykens, voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing. Een bijgewerkte Android-versie blijkt niet het verhoopte resultaat te hebben.

Datanews kwam eerder al met het nieuws.

Heel wat gebruikers van de Coronalert-app krijgen geen bijgewerkte gegevens meer van de zogeheten 'blootstellingschecks'.

De laatste dagelijkse update dateert van 5 of 6 januari. Het probleem is ontstaan door de aankoppeling met de 10 andere Europese landen. Sinds 6 januari 'praat' onze corona-app nu met de andere corona-apps van tien Europese landen, waardoor ook contacten in het buitenland worden geregistreerd. Een in allerijl ontwikkelde bijgewerkte versie 1.11.1 van de Android-app zou de technische problemen oplossen.

Maar ondertussen blijkt dat dit niét het geval is. Aan de problemen zou volop gewerkt worden. Zonder bijgewerkte gegevens heeft de Coronalert-app weinig nut: het zijn precies die gegevens die gebruikt worden om een persoonlijk besmettingsrisico in te schatten. Op iOS zou het probleem zich niet voordoen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , coronalert

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni