Renovatie Justitiepaleis: Verherstraeten overweegt juridische stappen
Lees ook: Stellingen Justitiepaleis zijn illegaal
Het architectenbureau, dat de restauratie van de gevel bestudeert, zou zich niet aan de planning houden. Het Justitiepaleis zou daardoor nog zeker twee jaar in de stellingen staan. Verherstraeten overweegt daarom juridische stappen. Dat antwoordde hij op een vraag van senator Karl Vanlouwe (N-VA).
De uiteindelijke beslissing over de toekomst van het Justitiepaleis behoort tot de bevoegdheid van de regering en een voorstel zal nog dit jaar zal worden overgemaakt, antwoordde de staatssecretaris nog.
Volgens Vanlouwe moet overwogen worden om het gebouw meer en andere functies te geven. "Het gebouw dient een justitiële functie te behouden, maar kan tegelijkertijd worden gebruikt voor andere activiteiten", zegt hij. "Zo zouden andere administraties of zelfs privé-ondernemingen in het immense gebouw gehuisvest kunnen worden, gelet op de omvang en de kostprijs van de renovatie." Ook de FOD Justitie zou het Justitiepaleis kunnen gaan gebruiken, vindt hij.
Ondertussen vallen er regelmatig brokstukken naar beneden. Momenteel is een aannemer wel bezig met een controle van alle gevels en moet hij de losliggende stenen verwijderen.
De renovatie van het gebouw kostte de laatste tien jaar al zeker 7,5 miljoen euro.
Ook Brussels minister-president Picqué (PS) stapte eerder al naar de rechter in verband met het Justitiepaleis. Hij wilde dat de stellingen aan de voorgevel weggehaald werden. De rechter gaf hem gelijk.
Lees meer over: Samenleving
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.