Shiitake als alternatief voor feesten en expo's

Bettina Hubo
© Brussel Deze Week
24/02/2016

Binnenkort verhuist shiitakekwekerij Le champignon de Bruxelles naar de Kelders van Abattoir.

De Kelders van Kureghem, nu gewoon De Kelders, werden jarenlang gebruikt als evenementenlocatie voor personeelsfeesten, seminaries, galadiners en expo’s zoals Körperwelten.

Meer dan tweeduizend mensen konden er terecht. Tot de brandweer drie jaar geleden besloot dat de ruimte niet geschikt was voor massabijeenkomsten en de capaciteit beperkte tot een goeie driehonderd man.

De verhuur zakte daardoor in en Abattoir moest op zoek naar alternatieven voor de gigantische gewelfde ruimte. Het bedrijf gaat nu een flink stuk van de kelders afsplitsen. Binnenkort neemt Le Champignon de Bruxelles zijn intrek in het achterste deel.

De start-up teelt sinds een jaar shiitake in een kelder van L’Atelier des Tanneurs en gebruikt hiervoor de mout- en hoprestanten van een brouwer. “In Kuregem krijgen we een veel grotere oppervlakte zodat we onze productie kunnen verdubbelen,” zegt Hadrien Velge van de kwekerij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni