In de Sint-Gorikshallen kun je tegenwoordig terecht voor een 'stoempdog'. Die nieuwe culinaire creatie vormt het midden tussen echte Brusselse stoemp en een Amerikaanse hotdog. Be My Stoemp, een nieuwe bistro in de Sint-Gorikshallen, biedt ook twee varianten zonder vlees aan.
'Stoempdog' aan Sint-Goriks: broodje met worst en puree
De koolhydraatrijke combinatie brood-aardappel is niet nieuw. Zeker niet in Brussel, waar volgens Wikipedia de 'mitraillette' ontstond: een half stokbrood met vlees, frieten en saus.
Cédric Gérard komt nu met een nieuw Brussels gerecht, de 'stoempdog'. Hij laat daarmee het snackbarstigma van de mitraillette achterwege en trekt iets meer de culinaire kaart. Getuige daarvan zijn de prijzen, die liggen tussen de 8 en de 10 euro.
Het idee achter de stoempdog is terug te voeren tot de Hallen zelf, waar Gérard al meer dan vijftien jaar zijn restaurant Café des Halles heeft. "Historisch gezien was er binnen een slagerij en buiten verkochten vrouwen aardappelen en groenten. Ik heb een concept gezocht dat beide zou combineren. Zo is de stoempdog ontstaan," aldus Gérard.
Negen stoempdogs
Be My Stoemp in de Sint-Gorikshallen biedt negen stoempdogs aan. Een daarvan is The Wouane, met pastinaakstoemp, ‘Be Natural’-worst, picklessaus met bloemkool, peterselie en gebakken ui.
Liefhebbers van pikant kunnen kiezen voor een La Sixsse, met stoemp van zoete aardappel, ‘Be Hot’-worst, pikante saus met rode paprika, tomaat, platte peterselie en zonnebloempitten.
Er zijn ook twee stoempdogs die helemaal geen worst bevatten. De Saiven is belegd met selderstoemp, mosselen en garnalen, Le Eyt met uienstoemp en gegrilde tofu. Ten slotte zijn er ook zeven formules zonder brood.
> Be My Stoemp, Sint-Gorikshallen 1, 1000 Brussel, FaceBook - Be My Stoemp
Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Shop , Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.