Een jonge transmigrant die momenteel in Brussel verblijft won vorige week 250.000 euro met een kraslotje dat hij in Zeebrugge kocht. Met het geld wil hij een huis kopen in Brussel, aldus zijn advocaat Alexander Verstraete.
Transmigrant wil huis kopen in Brussel met winst kraslotje
S. is oorspronkelijk uit Algerije maar verblijft momenteel in Brussel. Vorige week kocht hij een kraslotje in een winkel in Zeebrugge en daar won hij ook de hoofdprijs mee, 250.000 euro. Hij wilde eerst de oversteek naar Groot-Brittannië maken, maar heeft nu toch besloten om in België te blijven.
“Wat ik met dat geld ga doen? Een huis in Brussel kopen. En een auto. En een vrouw zoeken. En een winkel openen," zegt S. aan Het Laatste Nieuws.
De winnaar moest zich melden bij de Nationale Loterij in Brussel, maar dat gebeurde maar niet. Na nationale aandacht in de media heeft de jonge transmigrant zich dan toch gemeld.
Het geld staat momenteel nog geblokkeerd. De politie was een onderzoek gestart nadat de winnaar maar niet opdaagde en deze een vermoeden had dat een onterechte winnaar zich zou melden.
In beslag genomen
Nadat drie personen zich met het kraslotje hadden gemeld, bleek geen van hen de winnaar te zijn die de politie kon herkennen op basis van camerabeelden in de winkel in Zeebrugge. Het winnende lotje werd in beslag genomen.
Uiteindelijk bleken de drie vrienden en kennissen van de winnaar te zijn, die hen om hulp had gevraagd omdat hij zelf geen bankrekening heeft. Ze werden intussen vrijgelaten nadat S. met zijn advocaat is binnengestapt bij de politie om het verhaal te bevestigen.
De procureur eist nu eerst nog officiële identificatie van de winnaar vooraleer die het lotje weer vrijgeeft. “Mijn cliënt gaat nu de nodige documenten proberen te verzamelen,” zegt zijn advocaat Verstraete.
Daarnaast heeft de winnaar ook nog een bankrekening nodig omdat de Nationale Loterij het geld enkel op zijn eigen bankrekening wil storten. “We gaan vermijden dat bepaalde aasgieren misbruik van hem maken,” aldus nog Verstraete.
Lees meer over: Brussel , Samenleving , transmigranten , Nationale Loterij