De Vlaamse Gemeenschapscommissie kent 900.000 euro infrastructuursubsidies toe aan fuifzalen in Anderlecht, Molenbeek en Brussel-Stad. Daarnaast activeert ze haar partners om hun ruimtes open te stellen als fuiflocatie. En er is een nieuw online portaal voor jongeren die een fuif willen organiseren.
VGC lanceert website met betaalbare fuiflocaties
Het VGC-college engageert zich om in te zetten op meer fuifruimte in Brussel. Collectieven, verenigingen en organisaties van jongeren willen fuiven organiseren om zich uit te leven, maar ook om met bescheiden winsten de eigen werking te ondersteunen. Te weinig en te dure locaties bemoeilijken dit en leiden tot duurdere ticketprijzen of in het slechtste geval simpelweg tot minder fuiven.
fuiven.brussels
De zoektocht naar fuifruimte in Brussel is niet evident door het gebrek aan geschikte panden, hoge vastgoedprijzen en de vaak moeilijke inplanting in het woonweefsel. De VGC heeft daarrond nu een reeks acties ondernomen. Zo heeft het de website fuiven.brussels gelanceerd. Op deze site kunnen jongeren op zoek gaan naar een betaalbare fuiflocatie.
Ook voor praktische vragen, of verzoeken voor financiële steun via het jongerenfonds À Fonds kan de website geraadpleegd worden. In het najaar volgen nog gratis vormingen om medewerkers te sensibiliseren rond de problematiek van seksuele intimidatie in het nachtleven.
Lees meer over: Brussel , Samenleving , brusselse jongeren , fuif , VGC