Mocht er een aanslag of natuurramp plaatsvinden, dan heeft Vlaanderen voortaan een slachtoffercoördinator die de psychosociale nazorg aan slachtoffers door Vlaamse en Brusselse diensten stroomlijnt. Doel is dat de organisaties hun hulp aan slachtoffers tijdens en lang na de feiten op elkaar afstemmen, zoadat slachtoffers op een betere dienstverlening kunnen rekenen.
Vlaamse slachtoffercoördinator voor rampen en aanslagen aangeduid
Na de aanslagen op Zaventem en in de Brusselse metro van drie jaar geleden, kreeg het Steunpunt Mens en Samenleving een centrale rol in de psychosociale zorg voor de slachtoffers. Dat wordt nu bestendigd in de functie van een slachtoffercoördinator. Om wie het precies gaat, wil het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin niet kwijt.
Hij of zij heeft alvast de opdracht een draaiboek te maken en een netwerk uit te bouwen met alle diensten in Vlaanderen en Brussel die een vorm van hulpverlening voorzien in de nafase. De coördinator zal er ook voor zorgen dat de diensten met elkaar communiceren en informatie uitwisselen. Indien er zich een ramp of aanslag voordoet, zal de persoon ingezet worden in de communicatie naar de bevolking.
Aanslagen Brussel 2016
Lees meer over: Brussel , Samenleving , Aanslagen Brussel 2016 , ramp , aanslag
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.